Romantic FM MENIU
Ziua mondială a radioului
Recomandari

Ziua mondială a radioului

13 Februarie
Sărbătorită la 13 februarie, ziua marchează prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite, în anul 1946.

Anul acesta, "Radioul şi sporturile" este tema propusă de UNESCO, prin care invită posturile de radio de pretutindeni să prezinte frumuseţea sportului în toată diversitatea sa. 
 
Să sărbătorim sporturile tradiţionale, ce constituie legătura noastră cu patrimoniul cultural, sporturile de bază care ne ancorează în cadrul comunităţii noastre, este îndemnul site-ului www.un.org.
 
Mesajele UNESCO legate de această zi subliniază necesitatea libertăţii de exprimare şi asigurarea protecţiei jurnaliştilor în situaţiile dificile şi extreme. Menţionează, de asemenea, necesitatea de a dispune de accesibilitatea imediată a frecvenţelor radio în momentele esenţiale pentru salvarea de vieţi.
 
Ideea celebrării Zilei mondiale a radioului a venit din partea Academiei Spaniole de Radio. Delegaţia Permanentă a Spaniei la UNESCO a prezentat în mod oficial propunerea la cea de a 187-a sesiune a Comitetului Executiv al UNESCO, din septembrie 2011. 
 
La 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO, a fost aprobată înfiinţarea Zilei mondiale a radioului.
 
În România, Societatea de Difuziune Radiotelefonică avea să apară în ianuarie 1928. 
Primele emisiuni de radio au avut loc pe 1 noiembrie 1928, dată la care se inaugura Postul Naţional de Radio din România. "Alo, Alo aici Radio Bucureşti, România" au fost primele cuvinte rostite de Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei româneşti, după care a urmat un recital de versuri compuse de Horia Furtună în care Radioul românesc era definit "Un suflet nou".
 
(Sursa: AGERPRES, foto: www.askideas.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate