Romantic FM MENIU
ZIUA CRUCII LA MUZEUL TARANULUI ROMAN
Recomandari

ZIUA CRUCII LA MUZEUL TARANULUI ROMAN

11 Septembrie

Intre 11 si 13 septembrie vor fi organizate 2 expozitii, un Targ al iconarilor si mesterilor cruceri precum si un concert de muzica psaltica, pe data de 13 septembrie.

Expoziile sunt: "Troite din Valea Slanicului, Buzau" si "60 de biserici din lemn din nordul Olteniei si sudul Transilvaniei".

Prima expozitie, gazduita de Sala Acvariu a muzeului, urmareste, prin fotografii si instrumentar de teren, decuparea vizuala si prezentarea unor contexte cu cazuri de interes patrimonial, o inventariere si o tipologie sumara a troitelor din satele cercetate.

Cea de-a doua expozitie, prezentata in Sala Foaier, este un document asupra situatiei actuale a bisericilor de lemn din Oltenia si Transilvania, ce face parte dintr-un prioect mai amplu de interventie de urgenta pentru monumentele aflate in situatie critica.

Ambele expozitii vor ramane deschise pana pe 30 septembrie 2009.

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate