Romantic FM MENIU
Visul vienez al sărbătorilor și elegantele târguri de Crăciun!
Recomandari

Visul vienez al sărbătorilor și elegantele târguri de Crăciun!

21 Noiembrie
Viena este gata să-și primească oaspeții veniți din orice colț al lumii la cele mai frumoase Târguri de Crăciun amenajate în cele mai frumoase locuri din capitala Austriei, iar cine vrea să guste puțin din eleganța orașului în prag de sărbători își poate face deja bagajul căci piețele sunt deschise încă de la jumătatea lunii noiembrie.
 
Zvonul s-a răspândit de multă vreme, cum că este o atmosferă de poveste ce încântă la orice pas, cu străzi și clădiri de un farmec aparte ce te copleșește și te face să plutești parcă printre aromele de vin fiert, ciocolată și scorțișoară; ele își găsesc, toate, loc, de fiecare dată lângă turtă dulce și renumitul punch delicios în orice rețetă.
 
Se pare că organizarea unor piețe de Crăciun în Viena se bucură de o veche tradiție, de peste 700 de ani. Istoria a început tocmai în anul 1296 când împăratul Albrecht I a permis negustorilor vienezi să amenajeze o piață unde să-și vândă produsele, în luna decembrie. A fost atunci și a rămas până azi, o modalitate frumoasă de a-i susține pe micii comercianți.
 
În secolul al XVI, în apropierea sărbătorii nașterii Domnului, se organiza Thomasmarkt, locul unde se vindeau cozonaci și fursecuri, produse de patiserie, în general.  Astăzi, târgul cel mare și unul dintre punctele cele mai atractive ale orașului Viena în această perioadă este cel organizat în imediata apropiere a primăriei – Rathausplatz - aici de desfășoară târgul de la Rathaus, încă din 1975. Vizitatorii sunt așteptați în sunetele colindelor tradiționale și ale muzicii vieneze, iar comercianții știu să atragă și să-i îmbie pe turiști cu adevărate minunății ce sporesc atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă.
 
Parfumul savuros de migdale prăjite, castane coapte sau vin fiert, cadourile de tot felul, aroma prăjiturilor tradiționale şi mirosul de punci fierbinte se dezvăluie însă și în alte părți cheie ale orașului, acolo unde piețele cu specific întregesc decorul magic din această perioadă. Printre acestea, se numără Târgul de Crăciun din fața Palatului Schonbrunn – destinat în special vânzării obiectelor de artizanat, articolelor hand-made, Târgul de la Spittelberg, Târgul din Piața Am Hof - una dintre cele mai vechi piețe ale Vienei, Târgul de Crăciun din Freyung și desigur, Mariahilferstrasse – celebra stradă dedicată shopping-ului din oraș. (foto: viena.at, turisteuropa.ro)

Poți ajunge și tu laTârgul de Crăciun de la Viena cu Romantic FM!

În perioada 20 noiembrie – 10 decembrie, ascultă cele mai frumoase cântece pe 101.9 FM, prinde indiciile zilnice și trimite-le, prin sms sau pe Whatsapp, la numărul 0756561000!

Ai șansa de a câștiga o excursie de neuitat la Viena de sărbători!

http://romanticfm.ro/concursuri/romantic-fm-lanseaza-campania-sarbatori-cu-cantece-romantice-19
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate