Romantic FM MENIU
VIATA LUNGA SI FRUMOASA
Recomandari

VIATA LUNGA SI FRUMOASA

4 Octombrie

"Lectii pentru a trai mai mult de la cei care au trait cel mai mult" dezvaluie cateva din asa zisele secrete ale unei vieti lungi si sanatoase.

Este vorba despre o carte semnata de autorul american Dan Buettner, care vorbeste despre cateva culturi moderne ale logevitatii descoperite de el in zone precum Sardinia (Italia), Okinawa (Japonia), Loma Linda (California) si Nicoya (Costa Rica).

In asftel de locuri exista populatii care, potrivit autorului, au in comun trasaturi specifice stilului de viata, care ii ajut sa traiasca mult si frumos.

Ii numim longevivi si aflam despre cum aleg ei sa traiasca, in 9 pasi:

1. Miscarea in natura - longevivii fac miscare in mod firesc, in natura, nu in sala de fitness sau alte locuri artificiale; sunt activi mai tot timpul, fie ca se plimba, fie ca aduna recolta.
2. Longevivii mananca pentru a trai, nicidecum invers; principiul este - hrana pentru intretinere, nu indopare.
3. Hrana este simpla si cat mai naturala, cu multe fructe si legume, nuci si diverse seminte; totul se prepara in bucataria casei.
4. Longevivii stiu sa aprecieze virtutile vinului rosu si isi amintesc de asta zilnic, odata cu savurarea unui pahar, maxim 2.
5. Sunt oameni care au scopuri precise si nu se pierd in amanunte; viata este privita de ei in ansamblu, ca pe un tablou mare, detaliilor nedandu-se importanta.
6. Relaxarea este un alt element important zi de zi. Metodele sunt simple si se pare, eficienta: optimism, ras cu pofta, socializare, timp petrecut alaturi de cei dragi, incercand sa se bucure de tot ce le ofera viata.
7. Sunt oameni care au inclinatie catre introspectie, meditatie si traditie; toate acestea le sporesc siguranta si respectul de sine, armonia interioara si usureaza comunicarea cu mediul.
8. Au un cult pentru familie si unitatea ei, iar prietenii fac parte dintre prioritati; stiu sa-si faca timp pentru familie si-l considera mereu foarte important.
9. Cauta valorile dupa care se ghideaza si la cei din jur; se indreapta catre cei care gandesc asemenea lor. Sunt deschisi la nou, totul trece prin filtrul valorilor, stiu sau invata sa separe utilul de inutil. foto: alpinet.org

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate