Romantic FM MENIU
Vară indiană în satul românesc din București
Recomandari

Vară indiană în satul românesc din București

16 Iunie
Evenimentul se desfășoară între 16 și 18 iunie, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei.
 
Acesta face parte din festivalul "Namaste India", organizat de Centrul Cultural "Rabindranath Tagore" în perioada 12 — 25 iunie, în mai multe locații din București, eveniment care își propune să devină anul acesta o punte de legătură între cultura indiană și alte culturi ale lumii — română, franceză, engleză, pakistaneză, africană — prin spectacole, proiecții de film, expoziții, ateliere, workshopuri și întâlniri, scrie Agerpres. 
 
Actuala ediție a festivalului va explora dimensiuni importante ale culturii naționale și internaționale în cadrul mondial actual, aflat sub semnul globalizării și al migrațiilor: ideea de identitate națională, valori culturale, tradiție și continuitate, revalorizare culturală, colaborări interculturale, apartenență și rădăcini, incluziune socială.
 
Vor avea loc mai multe manifestări: Târgul de produse tradiționale, artizanii cu țesături specifice regiunii Gujarat, spectacole de muzică și dans, lansări de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultații medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursuri de hindi și sanscrită, ateliere de creație pentru copii și adulți, precum și degustările de produse gastronomice aromat-condimentate.
 
Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 15.00, vor fi vernisate expozițiile de fotografie "Sacred India" & "Archiva" ale artistului Amit Pasricha, organizate cu susținerea Consiliului Indian pentru Relații Culturale.
 
Duminică, 18 iunie, India întâlnește Africa într-un concert de bansuri și djembe.
 
Va avea loc Kalbeliya, un spectacol de muzică și dansuri specifice comunităților de nomazi din zona deșertică a ținutului Rajasthan. 
 
Dansurile clasice vor încheia programul de la Muzeul Satului prin lansarea traducerii în limba română a tratatului sanscrit de dramaturgie Natyashastra, urmată de un spectacol de dans clasic Kathak intitulat 'Sounds of Nature. Love for Divine', ale cărui concept și coregrafie sunt semnate de Carmen Pesantez & Centrul de Artă Euterpe. (foto: namasteindia.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate