Romantic FM MENIU
UN NOU VIRUS: AFLUENZA
Recomandari

UN NOU VIRUS: AFLUENZA

8 Septembrie

Oliver James, vorbeste despre un fenomen ce apare in randul clasei de mijloc a societatii.

Psihologul l-a numit "Afluenza" (numele provine din contopirea termenilor „affluence”- prosperitate si „influenza”- gripa) - un virus contagios care provoaca grave tulburari emotionale, stare generala de nemultumire si deprimare, dependenta si plictiseala.

James dezvaluie cum variaza in cadrul societatilor actuale chestiuni precum febra proprietatii si batalia sexelor. Autorul mai scrie ca rata tulburarilor emotionale creste direct proportional cu inegalitatea veniturilor, stare ce se inregistreaza mai ales in tarile dezvoltate - acolo unde capitalismul egocentric este in floare.

Dupa James, capitalismul egocentric este un factor important de infestare, iar cei odata atinsi de Afluenza ajung sa renunte aproape in totalitate la viata pesonala sau la bucuriile simple, pentru a alerga tot timpul dupa succes si bani.

Oliver James le transmite cititorilor sai ca "Viata trebuie savurata, nu suportata" si cauta o reteta prin care "sa se poata atinge succesul ramanand sanatos la minte".

Pentru a ne păstra echilibrul mintal ar trebui să ne satisfacem nevoile, şi nu dorinţele este concluzia autorului.

Cartea "Afluenza" a aparut la editura Vellant.

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate