Romantic FM MENIU
Un excelent Caragiale, spectacolul "Două Loturi", revine pe scenă
Recomandari

Un excelent Caragiale, spectacolul "Două Loturi", revine pe scenă

9 Februarie
După o lungă pauză,  DOUĂ LOTURI  - unul din cele mai premiate spectacole ale Teatrului Național din Bucureşti - va putea fi văzut din nou de spectatori, de astă dată pe scena Sălii Pictura, joi 9 și vineri, 10 februarie 2017, de la ora 20.00.
 
Spectacolul realizat de regizorul Alexandru Dabija după nuvela cu același titlu a lui Caragiale, "DOUĂ LOTURI" inaugura în octombrie 2012, în plin AN CARAGIALE, noua Sală Mică a Teatrului Național.
 
În decursul timpului avea să se bucure de un remarcabil succes, atât în țară cât și în străinătate, fiind apreciat drept ”o bijuterie simfonic teatrală despre capriciile norocului… poate cel mai bun spectacol cu o scriere de I. L. Caragiale văzut de mine în anul Caragiale” , considera Mircea Morariu în ”Familia”, nr. 12/2012.
 
Această montare i-a adus lui Alexandru Dabija, în 2013, Premiul pentru Cel mai bun regizor la Gala UNITER, iar scenografului Helmut Stürmer, alte două distincții: Premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala UNITER și Premiul pentru scenografie la Festivalul Comediei Românești.
 
În 2014, spectacolul "DOUĂ LOTURI" a participat la prima ediţie a Festivalului MITEM ("Madach International Theatre Meeting"), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta în perioada 26 martie - 7 aprilie 2014, în cadrul tradiţionalului Budapest Spring Festival, unde s-a bucurat de o excelentă primire: Performanţa actorilor, energia spectacolului şi sălile arhipline, reacţia la detaliu a celor din sală, aplauzele, entuziasmul oamenilor de teatru (... sau surprinderea în faţa unui Caragiale pe care nu-l cunoşteau în acest fel expresionist, vizual, tragic) au făcut ca prezenţa Teatrului Naţional Bucureşti la Madach International Theatre Meeting să fie un succes. 
 
Din distribuție fac parte: Gavril Pătru, Marius Manole, Ana Ciontea, Axel Moustache, cât și mai tinerii Corina Moise, Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, Nicoleta Lefter/Valentina Zaharia, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniță, Eduard Cârlan, Ionuț Toader, Dragoș Dumitru – aproape debutanți la momentul premierei, aflați azi, la rândul lor, pe drumul consacrării. 
     
Următoarea reprezentaţie va avea loc vineri, 24 februarie, ora 20.00. Detalii despre bilete, pe  site-ul TNB şi pe MyStage.ro.
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate