Romantic FM MENIU
Trei spectacole TNB în FNT!
Recomandari

Trei spectacole TNB în FNT!

6 Iulie
Anunţarea selecţiei celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Național de Teatru vine la scurtă vreme după închiderea stagiunii Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti.

2015-2016, prima stagiune în sediul complet refăcut, a stat sub semnul împlinirii artistice, aducând în faţa publicului  marile creaţii actoriceşti în realizări artistice deosebite. 16 premiere bazate pe dramaturgia clasică şi modernă, în viziuni regizorale de marcă, s-au întâlnit cu un public din ce în ce mai tânăr, atras atât de renumele teatrului, cât şi de tendinţele novatoare conturate, de la un an la altul, cu mai multă vigoare de creaţie. 
 
    Trei dintre aceste producţii vor fi reprezentate şi în cadrul FNT: 
 
"Între noi e totul bine" de Dorota Masłowska, regia Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, aceasta fiind şi premiera din deschiderea stagiunii, dar şi cel de-al patrulea spectacol al regizorului la TNB, după "Avalanşa", Hoţi" şi "Năpasta".
 
"L'Om DAdA", cel de-al doilea spectacol coregrafic semnat de reputatul artist Gigi Căciuleanu la TNB, după caragialianul "D'ale noastre", a provocat un şir de revelaţii şi de surprize, de data aceasta creatorul fiind în scenă, actor în toată puterea cuvântului. 
 
Spectacolul este produs sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”, în colaborare cu "Gigi Căciuleanu Romania Dance Company" şi Fundaţia "Art Production", cu sprijinul Institutului Cultural Român şi reprezintă o interpretare artistică liberă, provocatoare, a spiritului dadaist la centenar.
 
"O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii", după un roman de Mark Haddon, în regia tânărului Bobi Pricop, în remarcabila scenografie a lui Adrian Damian, la care se adaugă costumele Lilianei Cenean, este un alt spectacol care s-a bucurat de un real succes, aparţinând, ca şi celelalte două, de o zonă extrem de interesantă, în care se caută, se investighează şi se recreează, prin interferenţă, universuri teatrale, animate de o umanitate incitantă, confruntată cu o problematică complexă, neliniştitoare, alarmantă.
 
 Aceste trei titluri, din cele 53 câte a numărat afişul stagiunii recent încheiate la TNB, au atras un public numeros şi au provocat critica de specialitate la analize profunde şi aprecieri dintre cele mai îmbucurătoare. 

Având în vedere că biletele pentru aceste spectacole se epuizează la scurtă vreme după ce se pun în vânzare, dacă doriţi să le vedeţi cu ocazia Festivalului Naţional de Teatru, va trebui să vă asiguraţi din vreme locul în sală. (foto: Florin Ghioca)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate