Romantic FM MENIU
„Tosca”, pe scena Operei Naționale București
Recomandari

„Tosca”, pe scena Operei Naționale București

13 Decembrie
Opera Națională București prezintă duminică, 17 decembrie 2017, începând cu ora 18:30 spectacolul „Tosca” – Operă în concert de Giacomo Puccini sub bagheta dirijorală a maestrului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naționale București. ( Accesul minorilor sub 8 ani in sala de spectacole nu este permis).

Povestea tragică de iubire ce se derulează sub semnul unui realism pe care mulți l-au asemănat cu cel din teatrul lui Pirandello, „Tosca” de Gioacomo Puccini, a fost creată după ce compozitorul a văzut, în anul 1889, montarea piesei francezului Victorien Sardou, „La Tosca”, pe care acesta o dedicase actriței Sarah Bernhardt.

„Tosca” a fost compusă în mai puțin de un an, timp în care compozitorul s-a documentat temeinic. Puccini s-a informat asupra ritualului religios de la Roma pentru finalul actului I, a cerut lămuriri asupra tonalității clopotelor de la Bazilica Sfântul Petru de la un prieten cleric și a călătorit, la un moment dat, chiar el la Roma pentru a asculta și a transpune pe note (pentru actul III) zgomotele orașului într-o dimineață de vară.

Intenția lui Puccini de a crea o corespondență aproape perfectă între acțiunea operei și realitatea istorică își găsește concretizarea în cele mai mici detalii. Compozitorul a insistat, spre exemplu, ca vestimentația personajelor, în special veșmintele sacre, să fie create pe baza unei documentații făcută la sânge. Scenografia premierei mondiale, care a avut-o în rol principal pe soprana română Hariclea Darclée, a respectat fotografii istorice și repere importante până în cele mai mici detalii.

Distribuția din 17 decembrie 2017 de pe scena Operei Naționale București:

Floria Tosca - Bianca Mărgean (debut)
Mario Cavaradossi - Marius Budoiu
Scarpia - Lucian Petrean
Cesare Angelotti - Marius Boloș
Sacrestano - Alexandru Constantin
Spoletta - Valentin Racoveanu
Sciarrone - Mihai Teodoru
Un carceriere - Filip Panait
Un pastore - Alexandru Costea
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate