Romantic FM MENIU
TNB ne așteaptă în "No Man’s Land"
Recomandari

TNB ne așteaptă în "No Man’s Land"

11 Noiembrie
Teatrul Naţional din Bucureşti aduce în scenă, cu o redutabilă echipă de creatori, una din cele mai premiate poveşti ale cinematografului contemporan, "No Man’s Land" de Danis Tanović.
 
Regizor, scenarist, producător şi profesor, bosniacul Danis Tanović lansa, în 2001, pe ecranele lumii, un strigăt sfâşietor de durere şi însingurare, născut dintr-un război civil absurd şi nemilos, cel dintre Bosnia şi Herţegovina, între 1992-1993. Oameni care până mai ieri stăteau la aceeaşi masă, ca într-o adevărată familie, împărţind bucuriile, durerile şi sărbătorile împreună, au devenit inamici, antrenaţi într-o dispută etnică aprigă şi sângeroasă.
 
"No Man’s Land" este unul din cele mai premiate filme, cu 42 de recunoaşteri naţionale şi internaţionale, între care amintim, din perioada 2001 şi 2002: Cannes - Premiul pentru cel mai bun scenariu, Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin şi Premiul César pentru cel mai bun film de debut.
 
Bazată pe o intrigă intelegentă şi o descriere realistă, pigmentată cu umor negru şi ironie, povestea lui Tanović  refuză să arate cu degetul vinovaţii conflictului din Balcani. Ca într-o joacă de-a şoarecele şi pisica între fraţi, extrem de dură însă, autorul le dă dreptate când unora, când celorlalţi.
 
Piesa pe care o veţi vedea pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti reprezintă o dramatizare a filmului "No Man’s Land" realizată de regizorul spectacolului, Alexander Morfov.
 
"No Man’s Land" este o poveste de viaţă şi de moarte, o încleştare dureroasă între  sârbi şi bosniaci, asistaţi de forţe pacifiste, a căror reacţie, când  nu este inutilă, este oricum mult prea detaşată.
 
Veţi urmări scene deosebit de impresionante, în care viaţa unui om atârnă de un … fir. Mai exact, de sârma care pregăteşte bomba să explodeze. Tensiunile sunt maxime. Cruzimea nu mai cunoaşte limite, iar pornirile violente au scăpat de sub control şi fac ravagii.
 
Încrâncenarea momentului este redată prin confruntarea dintre doi bosniaci (Ciki şi Cera) şi un june recrut, sârb (Nino), toţi trei captivi într-o văgăună, undeva la graniţa dintre cele două armate. O bombă poate să explodeze în orice clipă, cu consecinţe imprevizibile. 
 
Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 16 ani.
 
Bazat pe un scenariu scris de un bosniac, cu un regizor bulgar și o distribuție românească, "No Man’s Land" de la TNB este nu numai o parabolă despre război, ci și despre deșertăciunea vieții și a naturii umane.
 
Primele reprezentaţii: 12 noiembrie (ora 20.00) şi 13 noiembrie (ora 19.00). 
 
Premiera va avea loc în zilele de 16 şi 17 noiembrie, ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti. 
Sunteţi aşteptaţi în "No Man’s Land"!   
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate