Romantic FM MENIU
Târg de Sfântul Ilie la Muzeul Țăranului
Recomandari

Târg de Sfântul Ilie la Muzeul Țăranului

14 Iulie
Articole de îmbrăcăminte, bijuterii, jucării din lemn, dar și obiecte unicat și bucate îi așteaptă pe doritori la Târgul de Sfântul Ilie ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, anunță Agerpres.

Târgul este deschis vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10.00 — 19.00. Intrarea este liberă!
 
Vor fi peste 50 de meșteri și producători de produse alimentare, iar zonele din care vin aceștia sunt: Suceava, Covasna, Prahova, Maramureș, Brăila, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Brașov, Ilfov și București.
 
Vizitatorii sunt așteptați cu lucruri create de meșteri: ii și marame de borangic, chimire din piele naturală ornate cu motive populare, pardesie brodate și ilice de Gornovița — Gorj, țesături și straie țărănești din zona Covasnei și Aradului, zgărdane și cingători cusute cu mărgele, covoare țesute la război, icoane pe sticlă, ouă încondeiate, măști populare, ceramică pictată cu motive din cusături tradiționale românești, vase din lut și obiecte crestate din lemn pentru gospodărie.
 
Obiecte unicat sunt aduse de artizanii veniți la târg cu vestimentație din lână împâslită, obiecte din sticlă modelată manual, cămăși și accesorii bărbătești din in și mătase naturală, bijuterii din alamă, din flori naturale sau din porțelan pictat manual, hăinuțe pentru copii și jucării din lemn sau din pânză de bumbac.
 
Nu lipsesc bunătățile culinare: plăcinte cu fructe sau brânză, prăjituri și torturi de casă, fructe și legume de sezon, sucuri naturale și salate de gălbiori, țuică de prune și miere de multe feluri, turtă dulce de Covasna și șerbeturi pe alese.
 
În curtea din spate a muzeului vor fi expuse obiecte foarte vechi, aparținând vieții de la țară: lăzi de zestre, dulăpioare, copăițe, costume populare din toate zonele etnografice ale țării, unelte pentru țesut sau pentru lucrat pământul. (foto: www.muzeultaranuluiroman.ro)
 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate