Romantic FM MENIU
Tablouri de viață în fotografii românești ce au cutreierat lumea
Recomandari

Tablouri de viață în fotografii românești ce au cutreierat lumea

29 Mai
Costică Acsinte a fost pilot dar și un fotograf pasionat din Bărăgan ce a făcut carieră la începutul anilor 1900, debutând în meserie pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial. Datorită pasiunii, a trăit timp de 50 de ani cu aparatul foto în mână, reușind să surprindă imagini cu oameni și viața lor obișnuită de provincie, în perioada interbelică, moravuri sau locuri de alta dată.
 
După război, Acsinte și-a deschis un studio în Slobozia, și deși a fost un fotograf de succes al României, geniu chiar, după unii artiști, despre Costică Acsinte nu s-a știut nimic vreme de aproape 30 de ani. A decedat în 1984, lăsând o colecție impresionantă, de peste 5.000 de mii plăcuțe fotografice, desoperite în urmă cu vreo zece ani de un alt artist român, Cezar Popescu. El a colaborat cu Muzeul Județean Ialomița, proprietarul colecției, pentru a o salva. După care, subiectul a făcut înconjurul lumii, pozele au devenit virale, iar despre colecție s-a scris în multe publicații din țară și din afară.
 
Mai mult, în urmă cu trei ani, fotografiile alb-negru ale fotografului român au fost readuse în actualitate de o artistă din Austalia, Jane Long, care, 
fermecată de imaginile vechi ale românului, le-a dat culoare și le-a expus chiar în cadrul Ballarat International Foto Biennale. Iată, mai jos, rezultatul. (Foto: olectiacosticaacsinte.eu)

Vrei să redescoperi și tu bucuria fotografiilor instant? Îți dăruim un aparat foto Polaroid, săptămânal, dacă accepți provocarea "Arat-mi ce iubești!" Pentru a intra în tragerea la sorți, posteaza pe Facebook cu #aratamiceiubesti și mai apoi publică poza ta realizată prin inima Romantic FM. Detalii, AICI:
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate