Romantic FM MENIU
Străzile Bucureştiului devin scenă de teatru
Recomandari

Străzile Bucureştiului devin scenă de teatru

3 Iunie
Deschiderea oficială va fi joi, 9 iunie, la ora 19.00, în Piaţa Universităţii, când va avea loc prezentarea trupelor invitate în acest an și va putea fi urmărită producţia franceză "DREAM", la ora 21.30 în Piaţa Universităţii, scrie Mediafax.

Cea de-a opta ediţie a festivalului internaţional de teatru de stradă B-FIT in The Street va avea loc între 9 și 12 iunie 2016 în Capitală, prezentând 21 de spectacole de teatru, dans, acrobaţii aeriene din nouă ţări participante, un lucru nou al evenimentului fiind spectacolele din cartierele bucureştene.
 
În zilele următoare de festival, distracţia începe devreme, de la ora 17, cu lecţii de istorie în aer liber aduse de artişti din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franţa şi numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali.
 
În fiecare seară, în Centrul istoric, Piaţa Universităţii sau Piaţa George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama oraşului cu jocuri de foc şi acrobaţii aeriene sau cai uriaşi, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă îi vor face pe bucureşteni să dea nas în nas cu o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice.
 
Austria, Spania, Marea Britanie, Germania şi Italia sunt câteva dintre ţările participante la B-FIT in the Street! 2016, o ediţie cu un program eclectic de pantomimă, circ, comedie, dans, acrobaţie, muzică de stradă şi paradă, din care nu lipsesc nici reprezentaţiile româneşti semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia şi producţiile de anvergură din Franţa şi Olanda.
 
O premieră a Festivalului internaţional de teatru de stradă B-FIT in the Street! este reprezentată de spectacolele din cartierele bucureştene, în spiritul candidaturii oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
 
Una dintre priorităţile programului este extinderea activităţilor culturale şi în zonele periferice ale Capitalei. De aceea, după ce ARCUB a organizat în acest an evenimentul „Humuleştiul copiilor” în parcul cu acelaşi nume din Ferentari, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti revine pe 11 iunie în aceeaşi locaţie cu B-FIT in the Street! Astfel sâmbătă, 11 iunie, între orele 18 şi 20, trupa franceză Imperial Kikiristan va ţine o serie de reprezentaţii în Parcul Humuleşti din Ferentari.
 
Duminică, 12 iunie, italienii de la Flag Wavers Rioni vor fi prezenţi între orele 17.00 şi 19.30 în Parcul Moghioroş din Drumul Taberei.
 
Timp de patru zile, între 9 şi 12 iunie, B-FIT in the Street! 2016 deschide străzile Bucureştiului şi creează un spaţiu de interacţiune între locuitori, turişti, artişti şi oraş prin intermediul artei ce funcţionează în afara limitelor de limbă şi vârstă-teatrul de stradă.
 
Detalii și programul complet al festivalului despre trupele participante şi spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro. (foto: www.business-review.eu)
ÎNAPOISUS