Romantic FM MENIU
Ştii care este cuvântul anului 2016?
Recomandari

Ştii care este cuvântul anului 2016?

19 Noiembrie
Dicţionarul Oxford a ales cuvântul anului 2016 care este de fapt o expresie - „post-truth” - scrie site-ul en.oxforddictionaries.com.
 
Cuvântul reflectă "circumstanţe în care faptele obiective sunt mai puţin importante în formarea opiniei publice în comparaţie cu apelul la emoţii şi părerile personale."
 
Post-truth” a fost folosit pentru prima dată în anul 1992, iar în 2016 rata lui de utilizare a crescut cu până la 2000% din cauza evenimentelor ce au avut loc în acest an: ieșirea Marii Britanii din UE și campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA. 
 
Folosind cuvântul „post-truth” se poate defini, într-o formulare mai scurtă, „politica post-adevăr”, expresie folosită tot mai des în ştirile politice.
 
In 2015, cuvântul anului a fost un emoticon – cel care râde cu lacrimi, cunoscut drept "Face of Tears of Joy"; în 2014, cuvântul anului a fost "vape" cu referire la ţigara electronică, iar în 2013, concursul a fost câştigat de cuvântul "selfie".  (foto: blog.oxforddictionaries.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate