Romantic FM MENIU
ShortsUP - Noaptea Lungă a Filmelor Scurte
Recomandari

ShortsUP - Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

29 Iunie
Cea de-a opta ediţie "Noaptea Lungă a Filmelor Scurte" va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în cel mai mare spaţiu cinematografic neconvenţional, Pavilionul Central Romexpo și va cuprinde un singur maraton de opt ore scurtmetrajele premiate la Oscar, Sundance, Cannes sau Cesar, anunță Mediafax. 
 
Proiecţiile încep la orele 21.00 şi se îcheie în zori, la ora 05 dimineaţa.
 
28 de filme scurte din 15 ţări au fost incluse în selecţia oficială a maratonului. După ce au primit validarea marilor jurii internaţionale, acestea urmează să fie votate de publicul maratonului în cadrul competiţiei "ShortsUP Audience Award".
 
Pe parcursul nopţii, spectatorii vor avea rolul juriului şi misiunea de a alege cel mai bun film al anului, care se va alege cu un premiu în valoare de 1.500 de euro. 
 
Votul se va desfăşura exclusiv digital, pe site-ul ShortsUP, pe durata proiecţiilor, dar şi 24 de ore după terminarea evenimentului.
 
Cel mai aşteptat film este "Bâlbăitul" (r. Benjamin Cleary, Marea Britanie, 2015), o ficţiune despre singurătate şi curaj, ce a fost marele câştigător al premiului Oscar în 2016.
 
Vor mai fi vizionate: "Prânzul de duminică" (r. Celine Devaux, Franţa, 2015), câştigătorul premiului Cesar pentru animaţie, o poveste despre familii
 
"O noapte în Tokoriki" (r. Roxana Stroe, România, 2016), care a primit premiul special în secţiunea Generation 14plus la Berlin Film Festival şi Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la TIFF. 
 
A 8-a ediţie Noaptea Lungă a Filmelor Scurte sărbătoreşte puterea tot mai mare al mediului video în viaţa de zi cu zi Spectatorii pot consulta programul evenimentul şi în format video (https://www.youtube.com/playlist?list=PLue1fobAAGptAnv81hiuItaxymBT3hjDC), într-o serie de cronici realizate împreună cu persoane din lumea filmului, media sau artei dar şi cu membrii publicului amator de cinema în doze mici.
 
Accesul la Noaptea Lungă se face începând cu ora 20.00.
 
ShortsUP face selecţii tematice cu cele mai premiate filme scurte din toată lumea: ficţiuni, animaţii, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenţia publicului în fiecare sezon, prin evenimente şi zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. (foto: www.iqads.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate