Romantic FM MENIU
Salonul de Carte Bookfest la Chişinău
Recomandari

Salonul de Carte Bookfest la Chişinău

2 August
Prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest la Chişinău va avea loc între 31 august și 4 septembrie, în pavilionul 2 al Centrului Expoziţional Moldexpo, scrie Mediafax.
 
La 25 de ani de la independenţa Republicii Moldova, Salonul de Carte Bookfest se extinde în afara graniţelor şi organizează la Chişinău. 
 
Institutul Cultural Român şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” sunt, împreună cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, principalii susţinători ai acestui eveniment, care va debuta pe 31 august (când la Chişinău se serbează Ziua Limbii Române).
 
Astfel, timp de cinci zile, editorii români şi moldoveni vor transforma pavilionul 2 al Centrului Internaţional de Expoziţii Moldexpo din Chişinău într-un spaţiu comun al limbii române iar cartea va fi un liant şi suport al identităţii culturale româneşti.
 
Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, vizitatorii vor putea întâlni cele mai importante titluri ale literaturii române contemporane cât şi cei mai îndrăgiţi autori ai momentului. 
 
Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din România şi din Republica Moldova, ca urmare a colaborării excelente dintre Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Asociaţia Editorilor din România. 
 
De altfel, această primă ediţie a Salonului este un parteneriat cu un eveniment de tradiţie din Chişinău, Salonul Internaţional de Carte, ajuns în 2016 la cea de-a 25-a ediţie, dar şi cu Biblioteca Naţională a Republicii Moldova.
 
Vizitatorii Bookfest Chişinău vor fi aşteptaţi cu o ofertă de peste 50.000 de volume din cele mai variate domenii, la cele mai avantajoase preţuri. La fel ca la toate ediţiile Bookfest, accesul publicului va fi gratuit atât în cadrul Salonului de Carte cât şi în cadrul evenimentelor conexe. Programul zilnic de vizitare va fi zilnic, de la 10:00 la 20:00.
 
Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă.
 
Organizatorii evenimentului sunt: Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Asociaţia Editorilor din România. (foto: www.agentiadecarte.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate