Romantic FM MENIU
Romantic FM vă invită să sărbătoriți “Ziua Mondială a Muzicii”
Recomandari

Romantic FM vă invită să sărbătoriți “Ziua Mondială a Muzicii”

28 Septembrie
Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită luni, 1 octombrie 2018, la evenimentul extraordinar “Ziua Mondială a Muzicii la Casa Artelor Dinu Lipatti”, eveniment prilejuit de celebrarea oficială, internațională, a Muzicii - limbajul universal al întregii omenirii.

Celebrăm în fiecare an, la 1 octombrie, Ziua Internațională a Muzicii, pentru a promova toate genurile artei muzicale, evoluția culturală a comunităților, schimbul de experiență și aprecierea numeroaselor valori estetice care îmbogățesc existența noastră.
De aceea, Casa Artelor “Dinu Lipatti” decretează octombrie – Luna Muzicii!

Primul eveniment din această lună, “Ziua Mondială a Muzicii la Casa Artelor Dinu Lipatti”, va debuta de la orele 19.00, cu vizionarea expoziției în aer liber “O istorie a muzicii clasice”.

De la aceeași oră, în Salonul de muzică al Casei Lipatti, va avea loc proiecția filmului documentar “Triptic – Călătorie melancolică – Constantin Brăiloiu, Clara Haskil, Dinu Lipatti”. Trei destine extraordinare, trei muzicieni români care au trait în Elveția, marcând prin creația lor arta secolului XX, a căror adevărată patrie a fost, de fapt, Muzica.

De la orele 20.00, tot în Salonul de muzică al Casei Lipatti, Mădălina Claudia Dănilă va susține un recital extraordinar de pian cu lucrări de D. Lipatti, G. Enescu, Bela Bartok, J.S. Bach, W. A. Mozart, L. van Beethoven, J. Haydn, F. Chopin, A. Skriabin.

Șefă de promoție la Liceul de Artă din Brăila, unde a studiat la clasa Prof. Galina Matkovskaia, pianista Mădălina Claudia Dănilă a urmat cursurile de licență și master la Universitatea Națională de Muzică București și cursuri de măiestrie cu muzicieni reputați, precum Josu de Solaun, Roberto Russo, Lea-Yoanne Adam, Jean-Claude Pennetier. Din 2011, colaborează cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, iar în prezent este doctorand, anul III, la Universitatea Națională de Muzică din București.

Conceptul evenimentului “Ziua Mondială a Muzicii la Casa Artelor Dinu Lipatti” aparține regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate