Romantic FM MENIU
Romantic FM vă invită la o călătorie muzicală prin inima Europei, de ziua ei!
Recomandari

Romantic FM vă invită la o călătorie muzicală prin inima Europei, de ziua ei!

9 Mai
De la orașul ce a fost cândva capitala imperială a muzicii, către locuri unde au trăit şi creat maeştrii muzicii europene ori care i-au inspirat pe mulți dintre muzicienii contemporani şi cărora le ascultăm deopotrivă hiturile pop europene și operele clasice, călătoria muzicală de azi ne poartă spre Barcelona, Atena, Paris, Roma, Londra și Viena.
 
De ziua dedicată Europei, pășim pe urmele îndrăgiților Freddie Mercury, Nana Mouskouri, Florence Coste & Julien Dassin, Toto Cutugno, Tom Chaplin și nu în ultimul rând, Falco, ascultându-le muzica ce reușește și azi să apropie oamenii, să micșoreze distanțele și să bucure inimile ascultătorilor din Europa și de oriunde! 
România celebrează Ziua Europei, la 9 mai, dată ce marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman. 
 
În cadrul unui discurs ţinut la Paris, în 1950, la 9 mai, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei.

 
Liderii Comunităţii Europene s-au întâlnit la summit-ul de la Milano, din 1985 și au decis ca la data de 9 mai să fie sărbătorită Ziua Europei.


La data de 9 mai 1950 s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi. La Paris, în acea zi, ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus crearea unei instituţii europene supranaţionale și a citit în faţa presei internaţionale o declaraţie prin care chema Franţa, Germania şi alte patru state europene să-şi pună în comun producţiile de cărbune şi oţel, aşezând astfel piatra de temelie a unei federaţii europene. (Surse: Mediafax.ro; europa.eu; Foto: www.europarl.europa.eu)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate