Romantic FM MENIU
Romantic FM recomandă: Amorul Vrăjitor – Tricornul, pe scena Operei din București
Recomandari

Romantic FM recomandă: Amorul Vrăjitor – Tricornul, pe scena Operei din București

29 Noiembrie
Regia artistică și coregrafia spectacolului de balet este semnată de Carlos Vilán (Spania), decorurile au fost realizate de Ricardo Sánchez Cuerda (Spania), costumele poartă semnătura creatoarei Carmen Granell (Spania), iar luminile îi aparțin lui Felipe Ramos (Spania). 
 
La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. 
 
Despre concepția spectacolului, Carlos Vilán, mărturisește că este o îmbinare de stiluri: în "Amorul vrăjitor" există un amestec excelent între dansul flamenco și baletul clasic, ceea ce implică o muncă foarte dificilă, dar am reușit să aduc împreună bătaia din picioare, esența flamenco, cu zborul de poante din dansul clasic. În "Tricornul" se dansează Farruca, care aparține stilului flamenco, dar am utilizat și alte stiluri de dans spaniol din folclor, cum ar fi elemntele de Escuela Bolera, stil andaluz expresiv, influențat de dansurile franceze și italiene din secolul al XVII-lea. Am folosit și tehnici moderne. Pentru ca balerinii să spună povestea, am utilizat mișcări contemporane, marcate, în spirit andaluz și flamenco pentru „Amorul Vrăjitor”. „Tricornul” este însă pitoresc, există chiar și pași malagueni, pe care îi putem întâlni în Dansul vecinilor. 
 
Ceea ce se întâmplă pe scenă trebuie să capteze publicul, așadar nu este vorba doar despre tehnică. Eu sunt un dansator-actor și consider că în acest fel dansul prinde culoare și este mult mai expensiv. Ceea ce simți se materializează prin corp. Cel mai mult lucrez la sentimentul de a simți muzica, sentimentul pașilor pe care îi fac. Cred că ceea ce simți pe scenă este uneori mai important decât mișcările, mai spune Carlos Vilán.
 
Biletele se găsesc la casa de bilete a Operei Naționale București și pe site-ul tickets.operanb.ro. (foto: dcnews.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate