Romantic FM MENIU
RO IFF LA ARAD
Recomandari

RO IFF LA ARAD

25 Septembrie

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film Bucuresti, devine, de anul acesta, Festivalul International de Film din Romania (Ro-IFF).

Evenimentul va avea loc la Arad, in perioada 26 septembrie – 4 octombrie 2009 si aduce, pe langa multe filme de succes, invitati de marca: vedeta hollywoodiana Kevin Costner si regizorul Emir Kusturica, doua personalitati cu pasiuni comune pentru cinematografie si muzica.

Actorul Kevin Costner va canta alaturi de trupa sa, Modern West, pe data de 3 octombrie, la strandul Neptun, iar Emir Kusturica, impreuna cu formatia No Smoking in prima seara a evenimentului, pe 26 septembrie, la Sala Polivalenta. 

 

 

Editia actuala are un caracter competitiv si va cuprinde trei sectiuni. Prima secţiune este o noutate absoluta: intitulata Femeia in Cinema (Woman in Cinema), ea se adreseaza filmelor realizate exclusiv de femei. Sunt filme care au primit recunoasterea la manifestari internationale de profil, unele dintre ele produse în 2009, toate fiind prezentate în premiera în Romania.

Cea de-a doua secţiune este dedicata filmelor realizate în tarile din bazinul Marii Negre, fiind sectiunea principala a Ro – IFF. Vor fi prezentate lung metraje, scurt metraje şi documentare din Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Grecia, Turcia si Romania.

Cea de-a treia sectiune, Focus, propune publicului pelicule de mare succes si este dedicata, de data aceasta regizorului bosniac Emir Kusturica.
Festivalul mai are parte de o premiera: este prezentat in tara noastra un scurt metraj premiat de catre Academy of Motion Picture Arts and Sciences -  „Cercurile Confuziei” în regia lui Phoebe Tooke din SUA, distins cu premiul OSCAR la sectiunea adresata studentilor în 2009.

Proiectiile din cadrul Ro-IFF se vor desfasura la Cinema Dacia, la Teatrul Vechi si in aer liber, in Parcul Eminescu. Festivalul este organizat de Fundatia Artis in parteneriat cu Primaria Arad si Casa de Cultura a Municipiului, cu sustinerea financiara a Consiliului National al Cinematografiei.
foto: ro-iff.ro

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate