Romantic FM MENIU
Retro sau cool, Polaroidul este un simbol al fotografiei
Recomandari

Retro sau cool, Polaroidul este un simbol al fotografiei

30 Noiembrie
Fotografia polaroid a fost inventată în 1947, de fizicianul american Edwin Herbert Land care a proiectat primele filtre moderne de polarizare a luminii ce elimină strălucirea excesivă. 

A fondat Corporatia Polaroid pentru a fabrica noile aparate de fotografiat Polaroid, iar primul lot al noii invenții a apărut în 1948. 
 
Polaroidul a reușit un miracol pentru anii aceia, introducând prima sa cameră foto cu developare instantanee în 1948, eliminând timpul de așteptare, astfel că imediat după expunere, filmul putea fi scos din aparatul de fotografiat și developat pe loc, iar fotograful avea la dispoziție imaginea imprimată în câteva secunde până la câteva minute (sau chiar mai puțin). 
 
Înainte de acest moment, fotografii își expuneau mai întâi filmul și îl trimiteau apoi la developat și imprimat, iar procesul putea dura chiar și săptămâni. 
 
Ideea de mai multă independență în realizarea fotografiilor, verificarea imediată dacă acestea corespund dorințelor și cerințelor a fost una care i-a atras pe amatori și profesioniști, deopotrivă. Dacă fotograful nu era mulțumit de opera realizată, putea să mai facă imediat o nouă fotografie.

Astăzi, când spui instant, majoritatea pasionaților mai mult sau mai puțin amatori se gândește la metode digitale, dar sunt totuși și nostalgici care n-au uitat de Polaroid și nu i-au găsit un loc bine ascuns în cufărul cu amintiri din podul bunicilor.
 
Până în 1978, aparatul a fost o noutate la nivel internațional, cunoscând popularitatea abia în anii '90. Din păcate, produsul nu a reușit să țină pasul cu noile cuceriri digitale performante și, în 2008, din cauza problemelor financiare, compania a decis sistarea producției de film cu developare instantanee. Un an mai târziu, anunța că nu va mai fabrica acest model. 
 
Totuși, producția de filme Polaroid a fost relansată în 2010, odată cu ”The Impossible Project” ce însemna fabricarea filmelor pentru aparatele Polaroid pe baza unei formule chimice revizuite. Tot atunci a fost lansat și un aparat compact digital (Z2300) care integra în tehnologia sa imprimarea instantanee de imagini pe hârtie.
 
Astăzi, când vorbim despre Polaroid, vorbim despre Cube - o camera video HD, miniaturală, camera foto "smart" care rulează pe Android sau de Polaroid 600 Aquablue, Polaroid 600 Asian Gold, Polaroid 600 Extreme, Polaroid 637, Polaroid 790 (similar modelului 600 Extreme), Polaroid Cam, Polaroid Neuve ori una dintre cele mai recente evoluții a seriei 600 - modelul One 600. Si cine știe ce mai urmează? (foto: i5.walmartimages.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate