Romantic FM MENIU
Regele Lear revine pe scena Mare a Naționalului, într-o nouă versiune
Recomandari

Regele Lear revine pe scena Mare a Naționalului, într-o nouă versiune

20 Noiembrie
După 46 de ani de la memorabila montare cu REGELE LEAR a lui Radu Penciulescu, cu George Constantin în rolul titular, capodopera shakespeariana revine într-o nouă versiune scenică, pe scena Mare a Naționalului, versiune semnată de unul din regizorii de seamă ai lumii teatrale contemporane, georgianul David Doiashvili, având ca interpret al rolului principal pe… Mihai Constantin! 

 
Un show de o modernitate provocatoare, conferită de o inventivitate vizuală fascinantă, ritmuri frenetice, o muzică electrizantă. Un spectacol despre un regat care se prăbușește, despre copii care își trădează părinții, despre intrigi de culise și lovituri de palat. „Ia-ți ochi de sticlă și, ca un politician mârșav, fă-te că vezi și ce nu vezi!”, exclamă cu tristețe un personaj. O montare în care textul lui Shakespeare capătă conotații extrem de actuale, înfățișând o lume în care adevărul este pedepsit și în care nebunii îi conduc pe orbi.
 
Cu o excelentă distribuție care se manifestă când vulcanic, când poetic, tragic și ludic totodată, Regele Lear de la TNB este un spectacol care poate stârni o multitudine de senzații dar la care, cu siguranță, nu vă veți plictisi nicio clipă.

 
Noua versiune de la Național e susținută de o distribuție de zile mari, în care, alături de Mihai Constantin se regăsesc Marius Manole (Bufonul), Ioan Andrei Ionescu (Gloucester), Gavril Pătru (Kent), Monica Davidescu (Goneril), Crina Semciuc (Cordelia), Raluca Aprodu (Regan), Istvan Teglas (Edgar), Tudor Aaaron Istodor (Edmund), Lari Giorgescu (Oswald), Silviu Mircescu (Ducele de Cornwall), Rareș Andrici (Ducele de Albany), Pavel Ulici (Ducele de Burgundia), Idris Clate(Regele Franței).  Regia și scenografia : David Doiashvili. Costume : Liliana Cenean. 
 
Muzica originală : Nikoloz Rachveli Memanishvili. Coregrafia: Florin Fieroiu. (foto: tnb.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate