Romantic FM MENIU
PRINTRE AMINTIRI CU FLORIN PIERSIC
Recomandari

PRINTRE AMINTIRI CU FLORIN PIERSIC

2 Octombrie

La cei 73 de ani, binecunoscutul actor Florin Piersic si-a lansat primul album de muzica usoara, intitulat "Hoinarind printre amintiri".

Albumul contine 10 piese compuse de Dan Iagnov. Alaturi de el au mai colaborat cu artistul textiera Andreea Andrei, orchestratorul George Natsis si producatorul Ovidiu Komornic, caruia i-a si apartinut initiativa acestui proiect.

Cantaretul i-a propus lui Piersic, in urma cu cateva luni, sa inregistreze piese care sa faca parte dintr-un album. Zis si facut! Lansarea discului va fi urmata de un turneu de promovare ce va cuprinde orase ca Timisoara, Cluj, Iasi si Craiova.

Florin Piersic spune ca pasiunea pentru muzica exista de acum 30 de ani, insa nu s-a gandit niciodata ca o sa puna in practica un vis atat de vechi si ca va .. hoinari printre amintiri, alaturi de toti cei care-l indragesc.

Cele zece piese sunt tot atatea crampeie din viata sa, spune actorul intr-un interviu acordat evz.ro, in care povesteste cum a fost inceputul: o familie de oameni care iubeau muzica (bunicii sai), parintele Pascanu, care canta la vioara, si sotia acestuia, Daria, care mangaia cu maiestrie clapele pianului.

Mama i-a cultivat gustul muzical, asa ca primele lectii de muzica le-a luat la Cluj, cu profesorul de pian Vasile Lucaciu. Indragosit de muzica inca din perioada liceului, actorul isi aminteste cu nostalgie de lectiile pe care le primea de la Johnny Raducanu si de cum fredona pe culoarele intunecate ale teatrului din Sibiu.

La televizor a inceput sa cante pe muzica semnata de Edmond Deda, in "Jocul de-a vacanta", alaturi de Angela Similea. Acesta a fost primul pas si, spune Florin Piersic,  nu a ezitat sa urmeze exemplul altor colegi precum Ion Dichiseanu, Cornel Constantiniu – la randul sau actor, Titi (Dumitru) Rucareanu sau regretatul Stefan Iordache. Cine spune ca ar fi vreodata prea tarziu? foto: expresul.ro

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate