Romantic FM MENIU
Premiera-eveniment Don Giovanni, pe scena Operei Naționale București
Recomandari

Premiera-eveniment Don Giovanni, pe scena Operei Naționale București

28 August
Premiera-eveniment Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andrei Șerban, va avea loc joi, 31 august, orele 18.30 si vineri, 1 septembrie, orele 18.30, la Opera Naționala București.

Celelalte reprezentații ale evenimentului vor avea loc: vineri - 25 august, ora 18.30 (avanpremieră); sâmbătă - 26 august,
ora 18.30 (avanpremieră); luni – 28 august, ora 18.30 (avanpremieră); marți – 29 august, ora 18.30 (avanpremieră).

Spectacolul eveniment este organizat de Asociația Culturală Neo Art România în colaborare cu Opera Națională București împreună cu finanțatorul proiectului, Primăria Sectorului 5 a Municipiului București prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

Biletele pentru cele șase reprezentații vor fi cu titlu gratuit, iar pentru a intra în posesia acestora trebuie să vă înscrieți nominal la Casa de bilete a Operei Naționale București. Program: luni – duminică între orele 10.00 – 19.00.

În limita locurilor disponibile, se pot distribui maximum o invitație dublă (două locuri) / persoană.

Regizorul Andrei Șerban despre spectacolul Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart:

"Muzica lui Mozart e un amalgam de tragedie și comedie, de la Eine kleine nachtmusik până la Requiem.
 La fel și viața lui. Lumina și întunericul erau simultan prezente în tot ce făcea. Așa cum îl putem intui pe Mozart din muzica pe care a compus-o îmi închipui că era și în viață, acasă, cu Constantze, soția lui, cu  alte femei sau prieteni. Adora să pretinda că e copilăros, făcea clownerii, deși, sub masca veseliei, tristețea clownului transpărea în muzică.  
Creația, ca și viața, era pentru el o improvizație. Improviza tot timpul, chiar și în călătoriile cu caleașca,  nu-i păsa de praf și hârtoape, compunea oriunde, fie în piața publică (echivalentul mall-ului de azi), fie în anticamera Palatului Regal, așteptând să-i prezinte Împaratului Iosif al II-lea paginile cu cerneala încă umedă ale ultimei compoziții. Această  deschidere și curiozitate nu le-a pierdut până la moartea prematură, la numai 35 de ani. Dar, deși în plină creativitate, Mozart era pregătit pentru moarte și scrisoarea celebră către tatăl lui, despre prezența morții în viață, stă mărturie.
În Viena intrigilor de culise, Mozart era liber de gelozii sau rivalități, plin de generozitate față de toți. Interesul lui era să ințeleagă ființa umană cu toate contradicțiile posibile și opera ‘Don Giovanni’ e expresia supremă a acestei căutări."
    


ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate