Romantic FM MENIU
PREMIERA ABSOLUTA LA OPERA
Recomandari

PREMIERA ABSOLUTA LA OPERA

10 Noiembrie

Opera "Gemma di Vergy", creatie a compozitorului Gaetano Donizetti, va fi prezentata marti, de la orele 18.30, in premiera absoluta in Romania, in Foaierul galben al Operei Nationale Bucuresti.

Spectacolul, in varianta de concert, este o productie a Studioului Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess"  si face parte din proiectul Opera Rara, ce-si propune sa ofere publicului capodopere putin cantate, in primul rand din cauza virtutilor exceptionale cerute interpretilor. Evenimentul are loc sub indrumarea sopranei Mariana Nicolesco.

Distributia premierei cuprinde tineri artisti - soprana Aurelia Florian, tenorul Bogdan Mihai, baritonul Dorin Mara, basul Horia Sandu, mezzo - soprana Sidonia Nica, iar acompaniamentul este asigurat de pianistul corepetitor Ioana Maxim.

Tragedia lirica in doua acte "Gemma di Vergy" este conceputa pe libretul lui Emanuele Bidera si a fost reprezentata pentru prima data la Teatro alla Scala din Milano, in urma cu 175 de ani, pe 26 decembrie 1834.

Libretul este o adaptare dupa o tragedie in 5 acte de Alexandre Dumas tatal - "Charles VII chez ses grands vassaux". foto: wikipedia.org

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate