Romantic FM MENIU
POLITIST, ADJECTIV PREMIERA IN SUA
Recomandari

POLITIST, ADJECTIV PREMIERA IN SUA

4 Septembrie

Lungmetrajul "Politist, Adjectic" al regizorului Corneliu Porumboiu se pregateste de premiera, peste ocean, la unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen din SUA, New York Film Festival.

Festivalul se desfasoara in perioada 25 septembrie - 11 octombrie, anunta Institutul Cultural Roman.

In cadrul Festivalului vor mai fi prezentate, alaturi de  "Politist, Adjectiv" filmele : "Antichrist", de Lars Von Trier (SUA), "WILD Grass/Les herbes folles", de Alain Resnais (Franta), "The White Ribbon/Das weiBe band", de Michael Haneke (Germania) si "Broken Embraces/Los abrazos rotos", de Pedro Almodovar (Spania).

Lungmetrajul scris, produs si regizat de Corneliu Porumboiu va fi proiectat, de altfel, in urmatoarea perioada la multe alte evenimente de gen, printre care: Toronto International Film Festival (10 - 19 septembrie), Morelia International Film Festival din Mexic ( 3 - 11 octombrie), International Film Festival Tomorrow din Rusia (16 - 19 octombrie) sau Festivalul International de Film de la Viena ( 22 octombrie - 4 noiembrie).

"Politist, Adjectiv" este propunerea Romaniei la premiile Oscar 2010, la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina alta decat engleza".

Anul acesta, Corneliu Porumboiu a castigat, pentru "Politist, Adjectiv", premiul FIPRESCI si premiul Juriului la sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. Alaturi de ele se inscriu in portofoliul regizorului Trofeul Transilvania la Festivalul International de Film Transilvania 2009 (TIFF) precum si premiul Age D'OR la Festivalul International de Film din Belgia.

Filmul a avut premiera in Romania pe 03.07.2009.

 

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate