Romantic FM MENIU
PLATFORMA DANSULUI CONTEMPORAN
Recomandari

PLATFORMA DANSULUI CONTEMPORAN

15 Septembrie

Evenimentul se va desfasura între 17-20 septembrie, la Centrul National al Dansului Bucuresti.

Platforma Dansului Contemporan se va desfasura sub titulatura "Bai, efemerule". "Ne referim la efemeritatea atentiei pe care autoritatile o acorda dansului in general", a declarat directorul Centrului National al Dansului (CNDB), Mihai Mihalcea. 

"Dansul este privit, in continuare, ca o forma de divertisment (...) ca un accesoriu (...) efemeritatea aceasta se reflecta pana la nivel institutional", a adaugat el.

Directorul artistic al CNDB, Vava Stefanescu, a spus ca artistilor invitati la Platforma Dansului Contemporan li s-a dat libertatea de a alege cu ce spectacol sa se prezinte, putand include si repetitii deschise. Astfel, platforma, care, potrivit Vavei Stefanescu, intentioneaza sa prezinte starea dansului contemporan din Romania, include avanpremiere, spectacole vechi de cel mult doi ani sau spectacole in lucru.

De asemenea, la Mediateca din sediul CNDB, publicul poate viziona inregistrari ale unor spectacole de dans contemporan romanesc.

Evenimentul prezinta 17 artisti straini, printre care Brynjar Bandlien (Norvegia) si Rui Catalao (Portugalia). Vor putea fi urmarite spectacole precum "Surfing Twisted (E)motions" de Mihai Mihalcea si "Fantasy Show Made Out of Trash" de Maria Baroncea. Printre artistii romani care isi prezinta proiectele în cadrul evenimentului se mai numara Iona Mona Popovici, Mihaela Dancs si Paul Dunca.
Deschiderea Platformei va avea loc pe 17 septembrie, la ora 15.30. foto: cndb.ro

 

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate