Romantic FM MENIU
Pentru prima dată, în Transilvania se deschide Muzeul Iluziilor
Recomandari

Pentru prima dată, în Transilvania se deschide Muzeul Iluziilor

13 Iulie
Va fi deschis între 28 iulie și 6 august, la Cinema Dacia.
 
Pe parcursul a zece zile, vizitatorii vor putea vedea un generator Van De Graaff sau un theremin — instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, precum și alte lucruri pregătite de organizatorii primului Muzeu al Iluziilor din România.
 
Proiectul este unul mobil și își propune astfel să ajungă în toate marile orașe ale României.
 
Muzeul Iluziilor își va conduce vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare dintre ele destinat unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra și vor deveni, pentru câteva minute, subțiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici. Iluziile optice vor avea și ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voința și inteligența celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor.
 
Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înțeleagă cum funcționează iluziile. A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experiențe unice: aici, vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează hologramele, vor experimenta vertijul într-un tunel lung de 6 metri, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să își încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic.
 
conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orașe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiție în acest sens. (Sursa: Agerpres.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate