Romantic FM MENIU
"Oscar Weekend", la cinema Elvire Popesco din Capitală
Recomandari

"Oscar Weekend", la cinema Elvire Popesco din Capitală

11 Ianuarie
Programul "Oscar Weekend" oferă cinefililor şansa de a urmări o parte dintre filmele străine ce şi-au reprezentat ţările în competiţia pentru premiul Oscar la categoria "cel mai bun film străin". 
 
Proiecţiile vor avea loc la cinematograful Elvire Popesco, în perioada 13-15 ianuarie 2017, scrie Mediafax.
 
Propunerea României, "Sieranevada", regizat de Cristi Puiu, va deschide festivalul "Oscar Weekend", vineri, 13 ianuarie 2017.

 
Programul include "Paradise" de Andrei Koncealovski, premiat cu Leul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Veneţia de anul acesta, propunerea Rusiei la această categorie; filmul canadian "Juste la fin du monde" în regia lui Xavier Dolan, recompensat cu Marele Premiu la Cannes (2016) sau "The Salesman" în regia lui Asghar Farhadi (Iran) câştigător al premiilor pentru Cel mai bun actor şi Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

 
Vor putea fi vizionate şi propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elveţiei. 
 
"Tanna" (Australia) este o poveste de dragoste filmată în Vanuatu, în insula Tanna din Pacificul de Sud şi recompensată la Veneţia (2015) cu premiul publicului şi premiul pentru Cea mai bună imagine, în cadrul secţiunii Settimana Internazionale della Critica. 

Comedia "Toni Erdmann", regizată de Maren Aden, reprezintă Germania în cursa pentru Oscar. Filmat aproape integral în România, "Toni Erdmann" a fost desemnat Cel mai bun film al anului de către Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI) şi Cel mai bun film european de către Academia Europeană de Film (EFA). 

Danemarca propune "Land of Mine", în regia lui Martin Zandvliet, câştigătorul premiului publicului de la Rotterdam iar filmul elveţian de animaţie "Ma vie de courgette", de Claude Barras, se află pe lista celor nouă titluri cu şanse la Oscar.
 
Franţa, Italia şi Finlanda completează programul festivalului cu proiecţiile filmelor "Elle", de Paul Verhoeven (Globul de Aur 2017 pentru Cel mai bun film străin), "Fire at Sea" în regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin şi "The Happiest Day in the Life of Olli Mäki" al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele câştigător al secţiunii Un Certain Regard la Cannes.

 
Nominalizările pentru premiile Oscar ale anului vor fi anunţate marţi, 24 ianuarie, iar pe 26 februarie va avea loc ceremonia de decernare a trofeelor. (foto: eventbook.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate