LIVE 101,9 FM

ROMANTIC Recomandari

"Nord si Sud", un nou DVD al colectiei de filme BBC

26 Oct 2013, 09:44

"Nord si Sud" este o splendida ecranizare de patru ore a romanului scriitoarei Elizabeth Gaskell - cunoscuta in epoca victoriana pentru opera sa.

"Nord si Sud" este o splendida ecranizare de patru ore a romanului scriitoarei Elizabeth Gaskell - cunoscuta in epoca victoriana pentru opera sa.

Filmul zugraveste iubirea furtunoasa dintre o tanara cultivata apartinand clasei mijlocii din sudul Angliei si un tanar industrias nestapanit si neinteles dintr-un oras din nord al Angliei.

Daniela Denby-Ashe intra in rolul lui Margaret Hale ambitioasa si sincera fiica a unui fost vicar (Tim Pigott-Smith) care isi muta familia dintr-un sat idilic din sud, in Milton, un oras industrial, cu locuitori, in mare parte, analfabeti.

Aici il intalneste pe John Thornton, iterpretat remarcabil de Richard Armitage, care conduce cu o mana de fier fabrica de bumbac pe care familia sa o detine. El este om de afaceri cu  o vointa puternica, dar este si o persoana sincera si deschisa la idei noi.

Thornton se imprieteneste cu tatal lui Margaret (el este si unul dintre elevii privati ai domnului Hale) si este nevoit sa infrunte mania acesteia pentru severitatea cu care se poarta cu muncitorii sai. Ceea ce ea nu observa este grija permanenta pe care Thornton o are pentru bunastarea angajatilor sai. Pe de alta parte si el interpreteaza gresit unele actiuni si intentii ale lui Margaret.

In aceeasi masura de incapatanati, cei doi isi neaga atractia reciproca evidenta de-a lungul a mai multe luni si intamplari dureroase.
 
Pe langa o frumoasa poveste de dragoste, filmul vorbeste despre confruntarea dintre doua clase sociale, muncitorii si patronii de farbrici, dar si confruntarea dintre nordul industrializat si sudul agrar al Angliei.

"Nord si sud", cel de-al treilea DVD al colectiei de filme BBC a aparut joi, 24 octombrie, impreuna cu Jurnalul National.Colectia mai cuprinde urmatoarele ecranizari: Ratiune si simtire,  Marile sperante, Persuasiune,  Emma, Tess D’Urbervilles, Regretele domnisoarei Austen, David Copperfield, Jane Eyre, Mandrie si prejudecata (2 DVD-uri).

Horoscop

Berbec

Ai șanse minunate de a schimba ceva în personalitatea ta și în felul tău de a te raporta la ceilalți. Energia vitală de care dispui astăzi este mare și orientată în sens constructiv, pe de o parte te ajută pe tine, iar pe de alta poți deveni un model demn de urmat de către cei apropiați. O discuție cu cineva erudit, cu un psiholog sau cu un specialist în dezvoltare personală este de bun augur.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Taur

Suprizele de astăzi ar trebui notate într-un jurnal, mai ales cele care vin din zona profesională. Și sănătatea este vulnerabilă, de aceea este bine să te îngrijești și să eviți eforturile și stresul. Este posibil ca datorită bugetului comun cu alții, colegi, șefi, partener de viață, rude să fii nevoit să cheltuiești sume mari de bani pe daune, facturi restante sau pe mofturi și nevoi personale.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Gemeni

Interesantă zi la capitolul prieteni și suținători din segmentul socio-profesional. Dialogurile cu aceste persoane și propunerile lor te pot lua prin surprindere, dar cumva persoana iubită sau copiii te vor împiedica să crezi sau să accepți ce ți se spune sau propune. Disonanțele pornesc fie de la proiecte, acțiuni profesionale comune, fie de la idealuri și mentalități diferite.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Rac

Apar noutăți în segmentul profesional. Poate fi vorba despre responsabilități noi, despre recunoașterea meritelor tale din câmpul muncii, dar există și varianta ca un șef să-ți aducă reproșuri și chiar să-ți șifoneze imaginea publică. Nu răspunde la provocări și amintește-ți că traversăm o perioadă în care gândirea și comunicarea sunt distorsionate. Prudență și răbdare!

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Leu

Este posibil să revii asupra unor decizii, hotărâri sau înțelegeri pe care le-ai parafat undeva, cândva fie cu tine însuți, fie cu alții. Schimbarea aceasta bruscă de mentalitate se datorează unor dialoguri purtate cu persoane deosebite sau datorită unor lecturi recente, care îți deschid orizontul cunoașterii prin exemple simple de viață. Fii prudent vizavi de relațiile cu cei dragi!

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Fecioara

Revin în atenție cheltuielile comune cu alții, dar și nemulțumirile privitoare la veniturile pe care le obții de la serviciu. Facturi, taxe restante sau alte tipuri de datorii trebuie achitate în regim de urgență. Ocupă-te pe rând, cu atenție de orice cheltuială și ai încredere că te vei descurca cu toate. Depistează unde greșești de ajungi, din când în când, în situații financiare limită.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Balanta

Acțiunile comune cu alții sunt la ordinea zilei. Pentru că este dificil să ajungi la un consens mai ales cu partenerul de viață sau cu cei din segmentul profesional ar fi bine să nu te bazezi pe cele petrecute astăzi. Evită să proiectezi nemulțumirile sau carențele tale personale pe ceilalți. Ce te înconjoară este oglinda a ceea ce gândești sau îți dorești, mai mult sau mai puțin conștient.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Scorpion

Ai treabă toată ziua, fie la serviciu, fie acasă alături de membrii familiei. Rutina te poate obosi, astfel că ar fi bine să te ocupi de priorități și de activități ușoare. Surprizele profesionale pot fi de proporții, așa încât fii pregătit de schimbări. De evitat consultațiile, analizele medicale și intervențiile chirurgicale. Odihnește-te, plimbă-te în aer liber și visează cu ochii deschiși!

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Sagetator

Ar fi minunat să petreci astăzi ceva mai mult timp cu persoana iubită sau copiii. Sunt momente bune pentru a lămuri animozitățile vechi și pentru a trasa planuri noi, comune pe termen lung. Evită discuțiile contradictorii și ascultă ce spun ceilalți! Depinde numai de tine să gestionezi corect segmentul amoros. Rezervă-ți momente și pentru un hobby împreună cu un prieten.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Capricorn

Ai idei strălucite vizavi de rezolvarea unor chestiuni familiale. Chiar dacă atmosfera în cămin este tensionată pe alocuri, faptul că reușești ușor și cu grație să ții partea fiecărui membru al familiei și să-i oferi protecție, siguranță și confort te bucură nespus. În spatele fiecărei vorbe, fiecărui gest se află suferințe care, din când în când, ies la iveală și se pot dizolva fără probleme.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Varsator

Tendința de a vorbi mult este dificil de controlat. Sigur că cele spuse de tine fascinează, atrag mulți admiratori, dar pe unii îi pot necăji serios fără să-ți dai seama. Dozează-ți orice conversație, alege cuvinte frumoase, simple și ascultă-l și pe celălalt. Călătoriile pe distanțe scurte și întâlnirile cu persoanele din anturajul apropiat sunt alte subiecte la ordinea zilei.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Pesti

O zi în care ai tendința de a cheltui mult și de a visa la câștiguri fabuloase. Pentru că în perioada actuală este total neindicat să te aventurezi în investiții ample, achiziții sau vânzări de orice fel, fii prudent, răbdător și deocamdată rezumă-te doar la vise și viziuni financiare. Sfatul prietenilor sau îndemnul lor de a acționa într-o anumită direcție este spre folosul lor și mai puțin al tău.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »
Horoscop oferit de:

Artisti Romantici

Meteo

9°