LIVE 101,9 FM

ROMANTIC Recomandari

"Nord si Sud", un nou DVD al colectiei de filme BBC

26 Oct 2013, 09:44

"Nord si Sud" este o splendida ecranizare de patru ore a romanului scriitoarei Elizabeth Gaskell - cunoscuta in epoca victoriana pentru opera sa.

"Nord si Sud" este o splendida ecranizare de patru ore a romanului scriitoarei Elizabeth Gaskell - cunoscuta in epoca victoriana pentru opera sa.

Filmul zugraveste iubirea furtunoasa dintre o tanara cultivata apartinand clasei mijlocii din sudul Angliei si un tanar industrias nestapanit si neinteles dintr-un oras din nord al Angliei.

Daniela Denby-Ashe intra in rolul lui Margaret Hale ambitioasa si sincera fiica a unui fost vicar (Tim Pigott-Smith) care isi muta familia dintr-un sat idilic din sud, in Milton, un oras industrial, cu locuitori, in mare parte, analfabeti.

Aici il intalneste pe John Thornton, iterpretat remarcabil de Richard Armitage, care conduce cu o mana de fier fabrica de bumbac pe care familia sa o detine. El este om de afaceri cu  o vointa puternica, dar este si o persoana sincera si deschisa la idei noi.

Thornton se imprieteneste cu tatal lui Margaret (el este si unul dintre elevii privati ai domnului Hale) si este nevoit sa infrunte mania acesteia pentru severitatea cu care se poarta cu muncitorii sai. Ceea ce ea nu observa este grija permanenta pe care Thornton o are pentru bunastarea angajatilor sai. Pe de alta parte si el interpreteaza gresit unele actiuni si intentii ale lui Margaret.

In aceeasi masura de incapatanati, cei doi isi neaga atractia reciproca evidenta de-a lungul a mai multe luni si intamplari dureroase.
 
Pe langa o frumoasa poveste de dragoste, filmul vorbeste despre confruntarea dintre doua clase sociale, muncitorii si patronii de farbrici, dar si confruntarea dintre nordul industrializat si sudul agrar al Angliei.

"Nord si sud", cel de-al treilea DVD al colectiei de filme BBC a aparut joi, 24 octombrie, impreuna cu Jurnalul National.Colectia mai cuprinde urmatoarele ecranizari: Ratiune si simtire,  Marile sperante, Persuasiune,  Emma, Tess D’Urbervilles, Regretele domnisoarei Austen, David Copperfield, Jane Eyre, Mandrie si prejudecata (2 DVD-uri).

Horoscop

Berbec

Esti animat de idei marete, de filozofii de viata noi, datorita formarii aspectului de Luna plina in Semnul Gemenilor. Astfel este posibil sa te gandesti la abordarea unui program de instruire personala pe termen lung sau intr-un cadru organizat de specialisti. Relatiile cu anturajul apropiat se va reconfigura definitiv, renuntand rapid la persoanele inoportune.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Taur

Financiar esti favorizat, datorita formarii aspectului de Luna plina in Semnul Gemenilor. Este posibil sa primesti bani de pe urma eforturilor depuse la serviciu, cadouri si favoruri din partea colegilor sau celor dragi. Totusi o anumita forma de castig se va epuiza definitiv, fie ca se schimba conditiile de munca, fie ca esti nevoit sa te retragi dintr-o activitate.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Gemeni

Aspectul de Luna plina ce se formeaza astazi in Semnul tau zodiacal iti ofera dinamism si deschidere sufleteasca spre noi orizonturi ale vietii. Posibil sa decizi sa te debarasezi de o relatie parteneriala sau de o colaborare care nu te mai avantajeaza. Contoleaza-ti reactiile si ocupa-te de treburi usoare. Tratamentele gen spa si plimbarile in aer liber iti sunt de bun augur.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Rac

Astazi esti predispus la izolare si meditatii interioare. Datorita formarii aspectului de Luna plina in Semnul Gemenilor vei avea revelatii deosebite privitoare la domeniul profesional in care activezi, locul de munca, relatiile colegiale, dar si in privinta sanatatii. Fii prudent si evita stresul cauzat de ganduri haotice sau temeri mai mult sau mai putin fondate!

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Leu

Segmentul prietenilor si al sustinatorilor din segmentul profesional se va reconfigura incepand de astazi, lucru favorizat de formarea aspectului de Luna plina in Semnul Gemenilor. Posibil sa te desprinzi de unele persoane care s-au dovedit inselatoare. A te orienta spre altele noi este o initiativa buna, dar las-o pentru zilele urmatoare.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Fecioara

Este o zi in care preocuparile tale majore sunt legate de casa si familie. Aspectul de Luna plina construita astazi in Semnul Gemenilor te va impulsiona sa iti repliezi actiunile si conduita din segmentul profesional. Practic se finalizeaza o etapa importanta privitoare la locul de munca, pozitia ta in cadrul unui grup de lucru sau la imagina ta in ochii celorlalti. 

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Balanta

Multe din ideile si conceptiile tale vizavi de semeni si evenimentele vietii vor intra de astazi intr-un amplu proces de remodelare. In Semnul Gemenilor se contruieste aspectul de Luna plina, favorizand renuntarea la balastul mental si sufletesc acumulat de ceva vreme. Lecturile usoare, vizitarea targurilor de sezon, dialogurile cu cei dragi te relaxeaza mult si bine.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Scorpion

Se incheie o etapa importanta in plan financiar legata de banii si bunurile administrate si folosite in comun cu altii. Aspectul de Luna plina ce se construieste astazi in Semnul Gemenilor favorizeaza achitarea unor datorii acumulate si lamurirea chestiunilor financiare, fie cu institutiile financiare, fie cu partenerul de viata, rudele si colaboratorii.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Sagetator

Zi importanta pentru segmentul partenerial, deoarece se contureaza un final de etapa. Inca din primele ore ale zilei se formeaza aspectul de Luna plina in Semnul Gemenilor, aspect care te va indemna sa renunti la partenerii sau colaborarile care nu te mai avantajeaza. Sustine-ti punctele de vedere cu dovezi palpabile si ai incredere in vocea ta interioara.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Capricorn

Sanatatea este vulnerabila si tentatia de a folosi terapii alopate este mare si paguboasa. Astazi se formeaza aspectul de Luna plina in Semnul Gemenilor, aspect care te predispune la tensiuni mentale si sufletesti. Tine-ti firea, ai rabdare cu tine insuti, ingrijeste-te pe baza principiilor naturiste si odihneste-te. Ai nevoie sa-ti schimbi filozofia de viata si activitate.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Varsator

Capitolul amoros este rascolit, datorita formarii aspectului de Luna plina in Semnul Gemenilor. Exista posibilitatea reformularii relatiei sentimentale si a celei cu copiii. De acum incolo, aceste relatii se vor desfasura in alti termeni si in alte conditii. Evita implicarea intr-o noua relatie amoroasa! Dupa-amiaza, relaxeaza-te cu activitatile specifice unui hobby.

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »

Pesti

Se pare ca te vei decide sa acorzi mai multa atentie si eforturi segmentului profesional de acum incolo. In Semnul Gemenilor se formeaza aspectul de Luna plina, marcand un final de etapa in plan domestic. Discutiile cu membrii familiei sau atitudinea lor te vor face sa iti retragi sprijinul material sau moral acordat pana acum.astrolog Anca Gordin Stoica

« Zodia precedenta Zodia urmatoare »
Horoscop oferit de:

Artisti Romantici

Meteo

2°