Romantic FM MENIU
MODERNISM BALCANIC
Recomandari

MODERNISM BALCANIC

21 Octombrie

Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul la o vizita gratuita a expozitiei "Ipostaze ale modernismului. Pictura in Bulgaria, Grecia, Romania, 1910-1940", anunta institutia.

 

Astazi, 22 octombrie, intre orele 10.00 - 22.00, portile palatului sunt deschise pentru confruntarea cu avangarda balcanica. Pictori romani celebri precum Victor Brauner, Marcel Iancu, Max Herman Maxy, Hans Mattis-Teutsch, Jules Perahim si Corneliu Michailescu ii provoaca pe artistii din Bulgaria si Grecia la un duel vizual al compozitiilor indraznete si al culorilor.

Expozitia este insotita de activitati conexe, precum tururi ghidate gratuite, conferinte si performance-uri surpriza. Expozitia este parte integranta a proiectului Balkan Modernisms, initiat de Fundatia Theocharakis din Grecia si finantat prin programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.

Proiectul isi propune sa aduca in atentia publicului modalitatile in care modernismul a fost asimilat si interpretat in regiunea balcanica. "Ipostaze ale modernismului. Pictura în Bulgaria, Grecia, Romania, 1910-1940" este organizata de Muzeul National de Arta al Romaniei in colaborare cu Fundatia B&M Theocharakis din Atena si Galeria Nationala de Arta din Sofia si este deschisa pana pe 29 noiembrie 2009. foto:stiri ROL.ro

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate