Romantic FM MENIU
MISIUNE POETICA SPATIALA
Recomandari

MISIUNE POETICA SPATIALA

8 Octombrie
Guy Laliberté, fondatorul Cirque du Soleil, lanseaza de la bordul Statiei Spatiale Internationale "un poem catre umanitate" consacrat rezervelor de apa ale Terrei, urmat de un "eveniment artistic planetar", prezentat in 14 orase de pe cinci continente, informeaza AFP.
   
Acest proiect artistic multimedia va avea loc azi, la ora 12.00 GMT ( 15.00 ora Romaniei) si se va avea ca subiect o "discutie" intre Luna, Soare si o picatura de apa.
 
Problema rezervelor de apa de pe Terra reprezinta "cea mai importanta provocare cu care se confrunta umanitatea", a explicat Guy Laliberté.
   
Laliberté, primul artist care calatoreste în spatiu, a decolat catre Statia Spatiala Internationala (ISS) pe 30 septembrie, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, urmand sa revina pe Terra dupa 12 zile.
   
Spectacolul va debuta la Montréal si se va termina la Moscova, doua ore mai tarziu, trecand prin mai multe orase, printre care Rio de Janeiro, unde evenimentul va fi organizat pe celebra plaja Copacabana.
  
La conferinta de presa, Laliberté a purtat o camasa cu inscriptia "Mission sociale poétique", in care literele "o" au fost inlocuite prin simboluri reprezentand Soarele si Luna. Artistul canadian a dezvaluit faptul ca numeroase personalitati au acceptat sa participe la proiectul sau: fostul vice-presedinte american Al Gore, trupa U2 si celebrii muzicieni Peter Gabriel, Shakira si Patrick Bruel.
   
Acest spectacol, diversificat in functie de specificul publicului si de fusul orar, ale carui elemente componente vor avea loc fie in teatre, fie in aer liber, va fi difuzat in direct pe internet pe site-ul oficial al fundatiei ecologiste One Drop (onedrop.org), in parteneriat cu AOL.com.    
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate