Romantic FM MENIU
Începe Gărâna Jazz Festival
Recomandari

Începe Gărâna Jazz Festival

5 Iulie
Recitaluri de jazz, proiecții de scurtmetraje, teatru outdoor sunt atracțiile festivalului de jazz de la Gărâna, ce se va desfășura între 6 și 9 iulie în Munții Semenic, pe scena de la Poiana Lupului și din Biserica Catolică Văliug, spun organizatorii.
 
"Departe de agitația orașului, la capătul unui drum cu priveliști memorabile, Gărâna păstrează neatinse răcoarea Munților Banatului și nopțile cu jazz care urmează să se dezlănțuie în curând. Pe lângă cele 18 trupe care vor urca pe scena de la Poiana Lupului și din Biserica Catolică Văliug, vizitatorii se vor putea bucura, pe parcursul festivalului, de trasee montane, cinema sub cerul liber, spectacole de teatru, clase de yoga, târguri și multe alte activități incluse în program", se arată în comunicatul Fundației Culturale Jazz Banat.
 
Programul special de scurtmetraje va fi oferit de Institutul Francez.
 
În cadrul evenimentului va putea fi văzut, în premieră, scurtmetrajul fotografului român Andrei Becheru, "Nature laughs as Time Slips", inspirat de albumul cu același nume al muzicianului american Tor Lundval.
 
Trupa de teatru "Auăleu", cunoscută pentru reprezentațiile "mobile" din orașe, sate și chiar de peste ocean, va fi prezentă în fiecare seară la festival cu momente de spectacol aducătoare de inspirație, întrebări și răspunsuri.
 
Scriitorii timișoreni Nicolae Strâmbeanu, Brândușa Armanca, Daniel Vighi și Viorel Marineasa îți vor lansa cele mai noi apariții editoriale în cadrul festivalului, iar spectatorii pasionați de jazz românesc pot participa la lansarea celor mai noi albume semnate de muzicienii Marius Preda și Mircea Tiberian.
 
Sâmbătă și duminică, Poiana Lupului de lângă Gărâna va găzdui a doua ediție a Târgului Național al Colecționarilor de Discuri.
 
"Mișcarea de Piatră" va susține clase de yoga în diminețile festivalului începând de la ora 09.00, în satul Văliug, pe pontonul unui hotel.
 
Pasionații de biking montan se pot bucura de cel puțin 10 trasee cu bicicleta pe lângă păduri, lacuri și priveliști spectaculoase, cu plecare din Brebu Nou sau Lacul Gozna, detaliate pe larg pe blogul festivalului.
 
Programul complet Gărâna Jazz Festival și informații despre transport, bilete, locație și cazare, pe site-ul www.garana-jazz.ro.
 
Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. (Sursa: Agerpres, foto: radiotimisoara.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate