Romantic FM MENIU
Incepe Festivalul International de Literatura
Recomandari

Incepe Festivalul International de Literatura

7 Decembrie
Cea de-a patra editie a Festivalului International de Literatura Bucuresti (FILB) incepe miercuri, 7 decembrie, ora 18.00, la Clubul Taranului, transmite Mediafax.

Timp de trei zile vor avea loc lecturi publice si dezbateri cu scriitori si manageri culturali din Marea Britanie, Irlanda, Franta, Croatia, Bulgaria si Romania.

"Tara mea adoptiva", tema editiei din acest an, ii aduce la Bucuresti pe Paul Bailey (Marea Britanie), Jean Mattern (Franta), Roman Simic (Croatia), Declan Meade (Irlanda) si Georgi Gospodinov (Bulgaria). Alaturi de ei, vor participa scriitorii romani Mircea Cartarescu, Adina Rosetti, Lavinia Braniste si Mihail Vakulovski.

Prima zi a festivalului prilejuieste publicului intalnirea cu scriitorii Mircea Cartarescu si Paul Bailey (Marea Britanie) - reintrat in atentia cititorilor autohtoni datorita editiei in limba romana a cartii "Unchiul Rudolf" (Humanitas, 2010) -, intr-un dialog moderat de Marius Chivu.

Cea de-a doua zi este dedicata prozei scurte si ii are ca invitati pe Roman Simic (Croatia) - scriitor si director de programe al renumitului festival european Short Story in Zagreb, pe Declan Meade (Irlanda) - editor al revistei The Stinging Fly, fondator al editurii cu acelasi nume, si pe scriitoarea Lavinia Braniste. Moderatorul serii va fi Matei Martin.

Cea de-a treia sara ii are ca invitati pe Jean Mattern (Franta) - scriitor tradus in limba romana la editura Polirom (romanele "Baile Kiraly" si "Lapte si miere") si editor de succes la Gallimard - si Gheorghi Gospodinov (Bulgaria) - unul dintre cei mai importanti scriitori ai momentului, dar si un dramaturg si un scenarist de succes, caruia Editura Cartier i-a tradus cea mai cunoscuta carte, "Un roman natural".

Alaturi de eivor fi Adina Rosetti si Mihail Vakulovski. Discutiile vor fi moderate de Ana Chiritoiu.

Festivalul International de Literatura de la Bucuresti este un proiect independent, initiat in 2008 de Oana Boca, director de imagine Polirom, scriitorul Vasile Ernu si Bogdan-Alexandru Stanescu, director editorial Polirom. foto: ciprianmacesaru.blogspot.com

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate