Romantic FM MENIU
Începe "Anonimul"!
Recomandari

Începe "Anonimul"!

8 August
Festivalul Internațional de Film Independent "Anonimul" începe luni, în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, și, timp de o săptămână, pot fi vizionate atât filme ale invitatului special, regizorul sud-coreean Park Chan-wook, cât și producții autohtone, scrie Agerpres.
 
Filmul ce va fi proiectat la gala de deschidere a festivalului este "Agassi/Handmaiden", cea mai recentă producție semnată de Park Chan-wook. 
 
Pelicula va fi prezentată în prezența regizorului, a actriței Kim Hae-sook și a producătorului Wonjo Jeong. Park Chan-wook va primi, în acest context, Trofeul Anonimul pentru "contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale". 
Regizorul va susține și un masterclass pentru cei prezenți la festival, la jumătatea săptămânii.

 
Născut în 1963, la Seul, Park Chan-wook a studiat Filosofia la Universitatea Sogang și a intenționat să devină critic de artă. Pasul spre regia de film l-a făcut după ce a văzut "Vertigo", de Alfred Hitchcock.
 
A primit Marele Premiu al Juriului de la Cannes pentru "Oldboy" în anul 2004. Un al doilea premiu al Juriului de la Cannes a venit în 2009, pentru "Thirst".
 
Cel mai recent film al său, "Agassi/The Handmaiden", este inspirat de romanul "Fingersmith" al scriitoarei britanice Sarah Waters. Acțiunea este plasată în Coreea anilor '30, în perioada ocupației japoneze. În cadrul retrospectivei dedicate regizorului Park Chan-wook, Festivalul de Film "Anonimul" va prezenta filmele "Joint Security Area", "Sympathy for Mr. Vengeance", "Oldboy", "Lady Vengeance" și "Thirst".
 
Printre cele mai noi producții românești ce vor rula în cadrul festivalului, se numără "Sieranevada" de Cristi Puiu și "Câini" de Bogdan Mirică.

Regizorul Paul Negoescu revine la "Anonimul" cu cel de-al doilea lungmetraj al său, "Două lozuri". Scurtmetrajele "Ninel", regia Constantin Popescu, cu Florentina Țilea și Pali Vecsei și "Oase pentru Otto", în regia lui Matei Lucaci-Grunberg, după un scenariu semnat de Lia Bugnar vor fi de asemenea proiectate în cadrul Serii Filmului Românesc.
 
"Anonimul 13" va prezenta și filme care au fost distribuite în cinematografele din România în acest an: "Ilegitim", în regia lui Adrian Sitaru, "Dublu", lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Dănăiață, și "Bypass", în regia lui Nap Toader.
 
Coproducția românească "Miracolul din Tekir", de Ruxandra Zenide, precum și 14 scurtmetraje românești au fost incluse în cadrul secțiunilor competiționale ale festivalului din Delta Dunării.


 
Alături de filmului Ruxandrei Zenide, în competiția de lungmetraj a Festivalului "Anonimul" vor mai fi prezente cinci producții: "Heidi"—regia Mohamed Ben Attia (Tunisia-Belgia-Franța), "Radio Dreams" — regia Babak Jalali ( SUA), "5 October", de Martin Kollar (Slovacia-Cehia), "The Land of the Enlightened", de Pieter-Jan De Pue (Belgia-Irlanda) și "Demon", în regia regretatului regizor Marcin Wrona (Polonia-Israel).
 
Ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film Independent "Anonimul" este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Autorității Naționale pentru Turism. (foto: www.festival-anonimul.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate