Romantic FM MENIU
GRUPUL DE REZISTENTA DIN NUCSOARA
Recomandari

GRUPUL DE REZISTENTA DIN NUCSOARA

18 Octombrie

Muzeul Taranului Roman va gazdui in perioada 22 octombrie - 7 noiembrie, o expozitie de fotografii si documente prilejuita de comemorarea a 50 de ani de la condamnarea si executarea membrilor Grupului de rezistenta anticomunista din comuna Nucsoara.

Vernisajul expozitei va avea loc joi, 22 octombrie, de la ora 18:00, la sala Irina Nicolau.

Fotografiile si documentele (din arhiva Securitatii) au fost alese de fiica Lt. Toma Arnautoiu, Ioana Raluca Voicu-Arnautoiu si reproduse cu sprijinul Editurii Ars Docendi si al Muzeului Taranului Roman.

Grupul de rezistenta din comuna Nucsoara, jud. Muscel (in prezent Arges) s-a format in primavara anului 1949. In iarna precedenta, Lt. Toma Arnautoiu, originar din Nucsoara, a fost contactat de col. Gheorghe Arsenescu, cu care a discutat de mai multe ori despre posibilitatea organizarii unui astfel de grup.

Grupul urma sa intervina pentru a neutraliza autoritatile locale, in momentul cand, declansarea unui razboi intre anglo-americani si Uniunea Sovietica, ar fi deschis calea spre schimbarea regimului comunist din Romania. Detalii despre aseasta manifestare puteti afla accesand site-ul MTR, muzeultaranuluiroman.ro

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate