Romantic FM MENIU
Gregory Porter, vocea jazz-ului mondial, pentru prima dată în România!
Recomandari

Gregory Porter, vocea jazz-ului mondial, pentru prima dată în România!

15 Noiembrie

Gregory Porter concertează în premieră în țara noastră, pe 24 aprilie 2017, scrie site-ul www.eventim.ro. Spectacolul va avea loc la Sala Palatului din București, în cadrul "Jazz Night Out".
 
S-a născut în 1971, în Sacramento. Era pregătit să-și facă o carieră promițătoare în fotbalul american, pe care însă a întrerupt-o din cauza unei accidentări la umăr. Încurajat de mama sa și-a schimbat total traiectoria, devenind muzician profesionist la vârsta de 40 de ani.
 
După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul înregistrează albumele "Water" în 2010 și "Be Good" în 2012. 
Recunoașterea internațională vine odată cu apariția pe piață a discului "Liquid Spirit", ce a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unități, și care i-a adus un premiu Grammy în 2014, la categoria „Cel mai bun album de jazz”.
 
Gregory Porter are mare succes comercial, înregistrând un număr impresionant de albume vândute, dar și numeroase premii: un Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, două Jazz FM Awards, dar și titlul de Male Singer of the Year acordat de Journalists Association Jazz Awards în 2014.
 
Nu puțini critici de specialitate îl consideră un geniu și, în prezent, primul nume din jazz-ul mondial, fiind unul dintre puținii vocaliști care creează precis pentru punctele lui forte. Compozițiile pe care le cântă sunt întotdeauna semnate de el însuși. 

Este numit un Nat King Cole al generației sale, un muzician desăvârşit ce abordează mai multe genuri muzicale într-o combinaţie inedită - jazz, blues, soul şi gospel se regăsesc în compozițiille sale. Este răsfățatul Americii și al marilor festivaluri de jazz precum Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival. Cu vocea lui extraordinară și originală, în toate sensurile, reușește să facă dintr-o muzică destinată inițial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poți opune rezistență.
 
Aflat în turneu mondial, Gregory Porter va prezenta la Sala Palatului din Capitală discul ”Take me to the Alley”, apărut în 2016. Albumul a urcat pe locul 1 în Apple Music pe 6 continente, în țări precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Germania, Marea Britanie sau Franța.

Concertul din România este prezentat de Twin Arts. Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online, pe www.eventim.ro. (foto:ReVoice Festival)


 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate