Romantic FM MENIU
GreenTech Film Festival, primul festival de documentare dedicat tehnologiei verzi
Recomandari

GreenTech Film Festival, primul festival de documentare dedicat tehnologiei verzi

10 Octombrie
Se va desfășura în perioada 9-12 octombrie la Cinema Elvira Popescu din Capitală.
 
Programul festivalului include proiecții ale unor filme documentare realizate de specialiști străini, dar și studii de caz din România, surprinse sub forma unor scurtmetraje, ateliere de știință, ecologie, robotică, reciclare creativă și o conferință despre cum tehnologia contribuie la dezvoltarea soluțiilor sustenabile.
 
Vor avea loc, de asemenea, proiecții ale unor documentare din domeniul ecologiei și tehnologiei, o selecție a unor scurtmetraje documentate și realizate în România, ateliere de știință, ecologie, robotică, reciclare creativă adresate cu precădere tinerilor.
 
Programul festivalului include și conferința "Cum poate ajuta tehnologia în dezvoltarea soluțiilor sustenabile?", la care vor participa experți în știință, tehnologie și ecologie din România și Franța și care își propun ca prin propria expertiză să formuleze un răspuns la subiectul central al conferinței, organizat în jurul a două paneluri — "Energie regenerabilă și stocarea energiei: apă, CO2 și soare. Mașini electrice. Case solare" și "Dezvoltarea de soluții pentru agricultură sustenabilă".
 
GreenTech Film Festival este primul festival carbon neutru din România.
 
Pentru atingerea acestui scop, organizatorii au urmărit îndeplinirea a două obiective importante: reducerea emisiilor posibile și compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de seră. 
 
Pentru atingerea primului obiectiv, organizarea evenimentului presupune aplicarea unor măsuri pentru reducerea emisiilor, cum ar fi: folosirea cartonului și a hârtiei din materiale reciclabile, eliminarea tuturor materialelor printate, folosirea produselor locale pentru serviciile de catering, eliminarea ambalajelor de tipul plastic, PET sau metal și încurajarea invitaților și a publicului larg de a folosi bicicleta sau mijlocul de transport în comun pentru deplasarea către sala de cinema.
 
Potrivit organizatorilor, pentru atingerea scopului final, de festival carbon neutru, reducerea emisiilor este completată de compensarea cantităților inevitabile CO2e sau compensarea amprentei de carbon. Compensarea amprentei de carbon se va realiza prin susținerea unui proiect local de energie regenerabilă, prin achiziționarea creditelor de carbon ce corespund impactului asupra mediului al evenimentului. (foto: bucuresti.24fun.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate