Romantic FM MENIU
"Grădina Paradisului" - manifest artistic împotriva defrişărilor
Recomandari

"Grădina Paradisului" - manifest artistic împotriva defrişărilor

5 Iulie
Pădurea Dumbrava din satul Poienari, judeţul Gorj, a devenit atracţie turistică, după ce un artist vizual, Mihai Ţopescu, a colorat sute de copaci cu vopsea ecologică, pentru a atrage atenţia asupra defrişărilor ilegale.
 
În cadrul proiectului Art Land „Grădina Paradisului”, la care au participat aproximativ 30 de voluntari, în perioada 30 iunie - 3 iulie 2017 au fost vopsiţi peste 600 de copaci din Pădurea Dumbrava, din comuna Bumbeşti-Piţic. Ideea i-a aparţinut artistului vizual Mihai Ţopescu, acesta declarând că a realizat o intervenţie artistică în natură, „cu scopul de a redescoperi frumosul, la o altă scară”.
 
Artistul a ales Pădurea Dumbrava pentru că era vizibilă din Drumul Naţional.
 
„Pădurea a fost aleasă pentru că era vizibilă la Drumul Naţional şi nu se întâmpla absolut nimic, în afară de animalele care păşunau, iar acum s-a transformat într-un punct de interes, într-un spaţiu cultural, zeci şi zeci de maşini opresc, oamenii se fotografiază şi transmit păreri pe facebook", a spus Mihai Ţopescu.
 
Proiectul va continua anul viitor, în pădurea de peste drum, dacă proprietarii vor fi de acord, a precizat artistul pentru Mediafax.(Sursa: Mediafax, foto: mediafax.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate