Romantic FM MENIU
GO WEST. Platformă de teatru şi dezbatere pe tema migraţiei
Recomandari

GO WEST. Platformă de teatru şi dezbatere pe tema migraţiei

10 Februarie
Migraţia este unul dintre fenomenele sociale acute care afectează România. Sărăcia, lipsa locurilor de muncă şi de perspective pe plan local determină un exod masiv spre ţările ocidentale. Migraţia a căpătat amploare ȋn ultimii ani, odată cu intrarea României ȋn Uniunea Europeană. Ea afectează toate categoriile sociale şi ridică ȋntrebări serioase asupra viitorului societăţii. Fenomenul ia atât forma migraţiei economice, căt şi a exodului de creiere, cunoscut sub numele de brain drain.
 
Inițiatoarea platformei GO WEST, regizoarea Catinca Drăgănescu, împreună cu echipa de creație, și-au propus să documenteze şi să analizeze atât motivele care determină migraţia, căt mai ales experienţa migranţilor în occident şi felul în care aceasta le afectează viaţa personală şi relaţia cu cei apropiaţi.
 
In 2015, pornind de la cartea Lilianei Nechita, “Exodul mamelor”, echipa proiectului a efectuat o amplă documentare a migraţie motivate de sărăcie, concentrându-se pe situaţia mamelor românce plecate la muncă ȋn Italia. In urma acestei documentări coordonate de antropologul Alexandra Dincă, şi realizate ȋn parteneriat cu organizaţia World Vision România, Catinca Drăgănescu a finalizat textul spectacolului ȋn cadrul unei rezidenţe de creaţie la Drama League New York. 
 
Pe baza piesei, Asociaţia ARENA şi Centrul de Teatru Educaţional REPLIKA au coprodus spectacolul ROVEGAN. Producția reprezintă primul proiect al platformei de teatru şi dezbatere GO WEST. 
 
Spectacolul ROVEGAN a fost prezentat ȋn cadrul Festivalului de Teatru Independent Butterfly Effect, Galaţi, Septembrie 2016, unde a fost premiat pentru “rafinamentul mijloacelor performative şi folosirea alegoriei ca instrument de conştientizare a efectelor migraţiei economice”.
 
În perioada februarie – iunie 2017, Asociația ARENA va realiza un turneu național al spectacolului ROVEGAN, cu reprezentaţii gratuite urmate de dezbateri cu publicul, în Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Botoşani, Sibiu, Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe.  
 
Primul spectacol din acest turneu va avea loc sâmbătă, 11 februarie 2017 de la ora 19.00 la Centrul Educațional REPLIKA din București (Strada Lănăriei Nr. 93-95).  
Intrarea este liberă, doar pe bază de rezervare la adresele de mail contact.asociatia.arena@gmail.com sau centrulreplika@gmail.com, telefon:  0732101860; 0787714551.
 
Turneul ROVEGAN 
 
(spectacole cu intrare liberă, pe bază de rezervare la adresa contact.asociatia.arena@gmail.com) 
 
București – sâmbătă, 11 februarie 2017, ora 19:00 – Centrul Educațional RREPLIKA
Craiova – marti, 21 februarie 2017, ora 19:00 – Teatrul Național “Marin Sorescu” 
Sibiu – vineri, 10 martie 2017, ora 19:00 – Teatrul Pentru Copii și Tineret “GONG”
Sfântu Gheorghe - duminică, 12 martie 2017, ora 19:00 – Teatrul “Andrei Mureșanu”
Botoșani -  duminică, 9 aprilie 2017, ora 19:00 –Teatrul “Mihai Eminescu”
Iași - marți, 11 aprilie 2017, ora 19:00 – Teatrul FIX
Cluj - 19 aprilie 2017, ora 19:00 –REACTOR de creație și experiment
Târgu Mureș - joi, 20 aprilie, ora 19:00 – Teatrul ARIEL 
 
GO WEST. Platforma de teatru şi dezbatere pe tema migraţiei 
www.facebook.com/platformadeteatru 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate