Romantic FM MENIU
Gala Clavecinissimo - Toate diminețile lumii!
Recomandari

Gala Clavecinissimo - Toate diminețile lumii!

7 Noiembrie
Seria “Movie Gala Clavecinissimo” prezintă cinci filme din tezaurul muzicii vechi în cele mai frumoase spaţii de proiecţii din Bucureşti, scrie Mediafax. Scopul principal al evenimentului constă în strângerea de fonduri pentru restaurarea clavecinului istoric Ruckers - Taskin aflat în patrimoniul Muzeului Naţional Peleş. 
 
Contravaloarea biletelor şi abonamentelor va fi integral dedicată acestui demers.
 
Titlu în limba română este "Toate dimineţile lumii", iar regia este semnată Alain Corneau pe un scenariu realizat de cineast în colaborare cu Pascal Quignard, autorul romanului "Toate dimineţile lumii". 
 
În distribuţia filmului sunt actorii Jean-Pierre Marielle, Gérard Depardieu, Anne Brochet, Guillaume Depardieu, Carole Richert, Michel Bouquet, Jean-Claude Dreyfus, Yves Gasc, Yves Lambrecht, Jean-Marrie Poirier, Myriam Boyer, Violaine Lacroix, Nadège Teron, Caroline Silhol, Philippe Duclos şi Yves Gourvil.
 
La Institutul Cervantes din Bucureşti va fi proiectat filmul „Tous les matins du monde”, pe 8 noiembrie, de la ora 19.00. Pelicula prezintă sfârşitul de secol XVII, când violonistul Monsieur de Sainte Colombe se întoarce acasă şi află că soţia sa a murit în timpul absenţei sale.
Îndurerat, construieşte o căsuţă în grădină, unde se şi mută şi îşi dedică viaţa muzicii şi celor două fete, Madeleine şi Toinette, evitând lumea de afară.
 
Zvonurile despre el şi muzica sa încep să se răspândească, ajungând până la curtea lui Ludovic al XIV-lea, care îl cheamă la curte, dar Monsierur de Sainte Colombe refuză. Într-o zi, tânărul Marin Marais vine la el cu o cerere – vrea să înveţe să cânte la vioară. (foto: Eventim.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate