Romantic FM MENIU
Fundația Calea Victoriei propune: Școli de vară pentru adolescenți
Recomandari

Fundația Calea Victoriei propune: Școli de vară pentru adolescenți

29 Iunie
Fundația Calea Victoriei vă invită în perioada 16-19 iulie 2018 la Școala de Vară De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă și societate, susținută de istoricul Monica Neațu.
 
Curentele Art nouveau și Art deco condensează toate mutațiile cunoscute de civilizația europeană și americană la începutul secolului XX, într-o epocă în care nu doar arta, ci și societatea trec printr-o serie de revoluții și drame.
 
De la reacțiile împotriva academismului la dorința artiștilor de a surprinde ritmul alert al vieții, de la corpurile feminine eliberate de chinul corsetului la formele geometrice, ce domină arhitectura și picturile timpului, totul stă sub semnul metamorfozelor estetice, ideatice și sociale.
Vă invităm să descoperiți, cu ajutorul a numeroase imagini, documente și fragmente muzicale, modul în care societatea de la 1900 a reacționat în fața modernizării, să îi înțelegem sensibilitățile și extravaganțele și să ne bucurăm de farmecul ei.
 
Temele celor patru ateliere sunt:
1. Art Nouveau – doar un curent artistic?  Arta în marile capitale europene. Începuturile acestui curent artistic în Anglia victoriană. Experimentele arhitectonice belgiene. Parisul – Belle epoque. Expoziția universală – 1900. Stațiile de metrou și gloria lui Hector Guimard. Gloria afișului (Toulouse-Lautrec, Mucha & co.)
2. Viena lui Gustav Klimt și extravaganțele lui Gaudi. O privire comparativă asupra stilului art nouveau în Europa și SUA. Louis Comfort Tiffany. Trupul feminin se eliberează – geniul lui Paul Poiret.
3. Art Deco și societatea interbelică. Peter Behrens, Walter Gropius, Auguste Perret. Théâtre des Champs-Élysées – stil și spectacole. Trupurile și arta se eliberează. Fascinația baletului rus – Ritualul primăverii. De la Montmartre la Montparnasse . Expoziția de arte decorative din 1925.
4. Viteză, simplitate, funcționalitate și eleganță. O metropolă a viitorului: Chrysler Building, New York. Stilul pachebot. Casa – o mașină de locuit. Le Corbusier și Mallet-Stevens. Moda feminină și masculină. Coco Chanel, Băietana. O pictoriță a elitelor pariziene – Tamara de Lempicka. 
 
Lector: Monica Neațu
Data desfășurării: 16 - 19 iulie (o întâlnire durează 2h)
Ora întâlniri: 19:00
Număr ateliere: 4
 
 
Școli de vară pentru Adolescenți: consiliere vocațională, ilustrație, teatru, scriere creativă, public speaking și modă
 
Vara asta ia-ți avânt și... învață ce vrei tu, la școlile de vară pe care Fundația Calea Victoriei ți le-a pregătit în lunile iulie și august. Dacă ai între 14 și 17 ani și vrei să te hotărăști la ce facultate dai, dar nu-ți vine nici o idee, treci pe la cursul Cum îmi găsesc vocația, susținut de psihologul Alice Cornea și gândit special pentru liceeni ca tine. Mai departe, vezi dacă te atrag și alte subiecte: dezvoltare personală prin teatru, scriere creativă, vorbire în public în engleză sau chiar stil vestimentar și machiaj.

Înveți și exersezi, dar nu e ca la școală. Pentru că lectorii sunt oameni care profesează în domeniul despre care îți vorbesc și care predau de plăcere, pentru că nu va trebui să dai examene sau să te preocupi de note și alte formalități.

Îți faci prieteni noi, cu care poți discuta despre lucrurile tale preferate. Îți descoperi sau îți cultivi un talent, te prinzi din timp dacă ți-ar plăcea să devii actor, pictor, scriitor, make-up artist, orator sau consilier de imagine. La finalul cursului, poți cere o diplomă de participare.

Așa că dă-ne un mail pe contact@victoriei.ro și spune-ne ce ți-ar plăcea să înveți vara asta:

CUM ÎMI GĂSESC VOCAȚIA? Atelier pentru liceeni (14-17 ani) (9-13 iulie), cu Alice Cornea
Atelier de MACHIAJ pentru adolescente (14-17 ani), în 12 Iulie, cu Valentina Bălașa Ario
Atelier de dezvoltare personală prin TEATRU pentru liceeni (16-20 iulie), cu Antonia Din
Atelier de SCRIERE CREATIVĂ pentru adolescenţi (14-17 ani) (16-20 iulie), cu Alice Teodorescu
The (SUPER)POWERS OF A PUBLIC SPEAKER – ENGLISH WORKSHOP for teens (23-27th July), with Anca Remeta
Cum îmi fac un JURNAL ILUSTRAT? Atelier de Desen & storytelling prin imagini (14-17 ani) (30 iulie -1 august), cu Andreea Mironiuc
Curs de STIL VESTIMENTAR pentru adolescente (14-17 ani) (30 iulie-2 august), cu Valentina Bălașa Ario
Cum îmi formez gândirea critică? Atelier pentru liceeni (14-17 ani) (30 iulie - 3 august), cu Mario Barangea
 
Cursurile au loc de la 16.30 la 18.00, la sediul Fundației Calea Victoriei: str. C. A. Rosetti 47, et. 1, aproape de Universitate și Piața Romană. Înscrierile se fac pe contact@victoriei.ro

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate