Romantic FM MENIU
Frank Sinatra  - "My Way" (Video)
Recomandari

Frank Sinatra - "My Way" (Video)

10 Mai
La 10 mai 1969, versiunea lui Frank Sinatra a celebrului cântec "My Way" ajungea pentru prima dată în topul muzical britanic Top Ten. 
 
În următorii trei ani, refrenul a reintrat Top 50 de single-uri de opt ori, în ocazii diferite. 

 
Cântecul original, "Comme d'habitude", a fost compus de Claude François și Jacques Revaux.


Paul Anka a rescris piesa originală din franceză pentru Sinatra, după ce acesta din urmă îi spusese lui Anka faptul că dorește să renunțe la industria muzicală. Anka a schimbat structura melodică și versurile cântecului gândindu-se numai la artistul Frank Sinatra.
 
"Am înregistrat-o de la 1 la 5 dimineața. - Alo, Frank, am ceva special pentru tine!"
 Cântecul s-a dovedit un succes, dar Sinatra ura să o cânte! 
 
Melodia a ajuns pe locul 27 în Billboard Hot 100 și pe locul 2 în clasamentul Easy Listening, în SUA. În Marea Britanie, single-ul a cunoscut un record nemaiîntâlnit, fiind cântecul cu cea mai lungă perioadă în Top 40 — 75 de săptămâni.
 
"My Way" este cotat ca având cele mai multe cover-uri realizate vreodată în lume. Elvis Presley, Robin Williams, Celine Dion, tenorii Luciano Pavarotti, Placido Domingo și Jose Carreras, Aretha Franklin sunt câțiva dintre artiștii care au lansat versiuni proprii ale cântecului. (Foto: www.telegraph.co.uk)


 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate