Romantic FM MENIU
FOLK YOU 2009 INCEPE LA VAMA VECHE
Recomandari

FOLK YOU 2009 INCEPE LA VAMA VECHE

30 Iulie

                                      

Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de la malul marii, "Folk You", incepe azi,  in Vama Veche si dureaza pana sambata, 1 august. Ajuns la cea de-a cincea editie, festivalul se desfasoara, in acest an, sub deviza "Dincolo de orice vama", care este si titlul imnului scris de Dinu Olarasu.In acest an, organizatorii au reusit sa reuneasca o mare parte din legendele folkului romanesc, printre care: Alexandru Andries, Vasile Seicaru, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Ducu Bertzi, Florin Chilian si Zoia Alecu.
Invitatii de onoare ai editiei din acest an sunt Gheorghe Zamfir si Tudor Gheorghe. Intrarea la concertele care incep in fiecare zi a festivalului la ora 19,00 este libera. Suntem sfatuiti insa, sa nu ne uitam acasa … sufletele!Iată că am ajuns la a V-a şi vom ajunge în curând la cei şapte ani de-acasă. Festivalul FOLK YOU! s-a dorit a fi un "proiect de ecologie a spiritului", o încercare de a curăţa su­fle­tele oamenilor, de a le reaminti că sunt liberi şi că trebuie să aibă curajul de a se exprima exact aşa cum simt, dincolo de stereotipurile mediocre pe care societatea de consum le impune.
Am avut (şi mai avem), "dincolo de orice vamă", un imn compus de Dinu Olăraşu. Un imn gândit şi rostit în spiritul libertăţii absolute, care îşi extrage, din chiar această libertate, propriile îngrădiri, propriile legi.

ÎNAPOISUS