Romantic FM MENIU
FILM FEST LA SIGHISOARA
Recomandari

FILM FEST LA SIGHISOARA

17 Septembrie

Cele mai de succes filme romanesti, premiate in 2008 - documentare, scurt si lungmetraje - vor fi proiectate la "Film Fest", de la Sighisoara, eveniment aflat la prima editie anul acesta.

Festivalul se desfasoara in perioada 17 - 20 septembrie, la Casa de Cultura, ziua si in aer liber, in Piata Cetatii, seara. Invitat special la deschiderea festivalului este actrita Maia Morgenstern.

Printre filmele programate se numara " 4 luni, 3 saptamani si 2 zile" al lui Cristian Mungiu, "Podul de flori", semnat de Thomas Ciulei, "Constantin si Elena" in regia lui Andrei Dascalescu si "Testimonial" al lui Razvan Georgescu.

Dintre scurtmetraje fac parte "Radu+Ana" (Paul Negoescu), "Interior. Scara de bloc" (Ciprian Alexandrescu), "Valuri" (Adrian Sitaru), "Alexandra" (Radu Jude) si "Megatron" (Marian Ciprian).

Festivalul de Film de la Sighisoara va avea si "In Memoriam", sectiune care-l va omagia pe regizorul Alexandru Tatos, considerat precursorul oficial al Noului Val romanesc. Unul dintre succesele cineastului, "Secvente", va fi proiectat in cadrul unei ceremonii speciale, anunta Mediafax.

Organizatorii Festivalului sunt Primaria Sighisoara si Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori. Initiativa acestui eveniment s-a nascut deoarece filmul romanesc nu este nici suficient promovat, nici recunoscut pe plan national, au spus organizatorii.

ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate