Romantic FM MENIU
Festivalul Sănătăţii şi Frumuseţii din natură
Recomandari

Festivalul Sănătăţii şi Frumuseţii din natură

17 Iunie
Cea de-a doua ediţie a evenimentului va avea loc pe 18 iunie, de la ora 13.00, în satul Cobusca Nouă, raionul Anenii Noi din Republica Moldova, lângă un lan de levănţică, fiind organizate ateliere de wellness, un târg de artizanat, muzică şi multe surprize, scrie Mediafax.
 
"Festivalului Sănătăţii şi Frumuseţii din natură-Lavender Fest" este susţinut de concursul anual de proiecte, organizat de Ministerul Culturii, de Agenţia Naţională a Turismului şi de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. 
 
În Zona Conferinţă Despre Sănătate, participanţii vor putea asculta prezentări ale mai multor specialiști pe teme de sănătate.
 
De la ora 14.00, Veronica Kalcev, aromoterapeută şi specialistă în nutriţie de la Centrul de Medicina Alternativa Veiany va vorbi despre utilitatea uleiului de levănţică în diverse probleme de sănătate, iar Artiom Tcaciov, Director Eat & Fit, va susţine prezentarea pe tema „Ce ar trebui sa conţină o alimentaţie sănătoasă sau cum mânânci când faci mai puţină mişcare?”.
 
De asemenea, Lucia Berdos de la BERD’s SPA va vorbi despre detoxifiere şi legătura cu procedurile SPA, urmând ca Tamara Schiopu, Fondator Etno-Gastronomica, să povestească despre produsele eco autohtone de sezon şi întrebuinţarea lor, ziua continuând şi cu alte ateliere interesante despre igiena corectă, sculptoplastie sau obiceiuri pentru o viaţă echilibrată.
 
În "Zona Culinară a Festivalului", peste 60 de participanţi vor servi bucate exclusiv vegetariene, proaspete şi din ingrediente de sezon, jumătate din participanţi fiind locuitori ai satului Cobusca Nouă, care cu mult entuziasm pregătesc bunătăţi pentru vizitatatori.
 
În premieră pentru evenimentele "K Lumea", va exista o Zona Wine Friendly, sub umbrela Wine of Moldova unde peste 10 producători locali de vinuri vor oferi produsele lor spre degustare, iar pictoriţa Nicoleta Vacaru va organiza un atelier inedit de pictat cu vin la care doritoriii se pot înscrie.
 
La Târgul de Artizanat, peste 70 de artişti vor prezenta produsele lor, dar şi micile colecţii create special pentru Lavender Fest.
 
În cadrul festivalului se va desfăşura Art Lavanda, un concurs de artă inspirată din levănţică, în care s-au înregistrat peste 25 de participanţi cu lucrările lor. 
 
"Din Inimă Branduri din Moldova" adună câteva branduri pregătite cu oferta de vacanţă îi cheamă pe doritori să susţină producătorii locali.
 
În "Zona Copiilor", cei mai mici vor putea picta, decupa, confecţiona diverse obiecte, sări pe trambulină sau se pot da cu scrânciobul, iar în Zona Spa, vizitatorii vor putea rezerva o sesiune express de masaj chiar în câmp de levănţică.
 
Întreg lanul de levănţică se va transforma într-un studio foto, cu decoruri delicate şi fotografi profesionişti care vor fi gata să facă o şedinţă foto profesionistă contra unui cost simbolic.
 
Formatul muzical al festivalului presupune o atmosferă relaxată şi meditativă, alternată cu câteva ateliere de yoga, conduse de Igor Babileov. Vor fi prezente formaţii precum Elite Quartet (Moldova), Art Labirint (Moldova), Trupa ANIMO (Moldova), dar şi trupa Golan din România.
 
Organizatorii festivalului recomandă şi un cod vestimentar all white, dar şi haine mai groase, îndemnându-i pe vizitatori să vină cu umbrele, plapume.
 
Satul Cobusca Nouă se află la o distanţă de 35 km de Chişinău. 
 
Biletele sunt disponibile pe site-ul https://iticket.md/event/lavender-fest-2016/, dar acestea vor putea fi cumpărate şi la intrare. Pensionarii (la prezentarea carnetului de pensionar) şi copii până la 12 ani beneficiază de gratuitate.
 
Cu hashtag-ul oficial #LavenderFest #klumea vizitatorii sunt încurajaţi să posteze imagini pe Instagram şi pe Facebook, iar cele mai spectaculoase imagini vor fi răsplătite de organizatori cu suvenire K Lumea. (foto: mamaplus.md)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate