Romantic FM MENIU
Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard
Recomandari

Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard

10 Octombrie
Teatrul Nottara îşi redeschide pentru public sălile de spectacol din bd.Magheru luni, 10 octombrie, când va începe şi cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, anunță Mediafax.
 
Festivalul se desfășoară între 10 și 22 octombrie, găzduind expoziţii, lansări de cărţi şi spectacole.
 
La Nottara, spectatorii sunt invitaţi, de la ora 16.30, la expoziţia de fotografie „Teatrul Nottara: de pe scenă pe simeze”, ce conţine imagini din spectacole din arhiva instituţiei, unele datând din anii ’50.
 
Vor putea fi văzute imagini unice, cu mari actori ai României, dintre care unii începtat din viaţă: George Alexandru, Emil Hossu, Mircea Albulescu, George Constantin, Ştefan Iordache şi mulţi alţii. Acestă galerie simbolizează motivul pentru care conducerea teatrului s-a luptat să se întoarcă în clădirea care i-a fost casă timp de 55 de ani: istoria culturală bogată ce s-a scris între aceste ziduri în toţi aceşti ani.
 
Intrarea este liberă! Toți cei prezenți vor avea ocazia să facă un tur al Teatrului Nottara şi să interacţioneze cu actorii aflați în teatru în acel moment. Seara va continua, de la ora 18.00, cu lansarea cărţii „Măria sa, Teofil Vâlcu”, ediţie adăugită şi revizuită de Ştefan Oprea.
 
De la ora 18.15, începe primul spectacol din festival, „Notenkraker sau... al cincilea anotimp” de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, prezentat de Teatrul de Revistă Ginta Latină din Chişinău. 
 
Acesta deschide secţiunea „Bulevardul comediei” şi se joacă la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara. Biletele se pot cumpăra online pe www.festinpebulevard.ro sau de la agenţia din bd. Magheru 20, de luni până duminică între orele 10:00-20:00.
 
De asemenea, programul festivalului poate fi consultat pe site-ul: http://www.festinpebulevard.ro/ro/program.
 
În 2013, Teatrul Nottara, susţinut financiar de Primăria Generală şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a lansat Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard.
 
La actuala ediție, festivalul include 31 de reprezentaţii (din Bucureşti: Bulandra, Metropolis, Nottara, Odeon, Teatrul de Artă, Ţăndărică, din ţară: Arad, Braşov, Brăila, Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Târgovişte, din străinătate: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia)! 
 
De asemenea, vor avea loc evenimente stradale, 2 expoziţii de fotografie de teatru, 3 spectacole-lectură, 4 lansări de carte, 4 colocvii.
 
Festivalul se va desfăşura în cele două săli ale Teatrului Nottara, de pe Bulevardul Magheru: Sala George Constantin (Sala Studio cu 100 de locuri), şi Sala Horia Lovinescu. (foto: www.news.ro)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate