Romantic FM MENIU
Festivalul Internaţional de Statui Vivante
Recomandari

Festivalul Internaţional de Statui Vivante

13 Iunie
„Statuile” vor fi „expuse” în Grădina Casei Filipescu - Cesianu (Calea Victoriei), în Parcul Crângaşi şi în Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza).

„Ediţia din acest an a Festivalului va fi o manifestare puternică şi care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureştiul se număra printre puţinele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment international, Teatrul Masca sprijină Proiectul Bucureşti 2021, Capitală Europeană a Culturii.
Având în vedere faptul că ne aflăm în anul Brâncuşi, este firesc ca ediţia din acest an să-l omagieze pe marele sculptor pe care îl vom aduce în atenţia publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris şi a doua, prin „Rugăciune”, una dintre celebrele sale opere.
Alegerea spaţiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului Bucureşti vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie.” declară Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premiera de Teatrul Masca şi 20 de invitaţi străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia şi Rusia. Serile de festival vor fi încheiate prin spectacole ale Teatrului Masca realizate în tehnica statuii si a tablourilor vivante – „Zidul” şi „Arca lui Lenin”.

Intrarea publicului este liberă.

Detalii şi programul evenimentului sunt disponibile pe www.masca.ro.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante susţine Bucureşti 2021 – oraş candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii.(imagine: metropotam.ro)
 
ÎNAPOISUS