Romantic FM MENIU
"Discoteca strălucește" a câștigat Trofeul NexT 2017
Recomandari

"Discoteca strălucește" a câștigat Trofeul NexT 2017

27 Iunie
Ediția a XI-a a Festivalului Internațional de Scurt și Mediu Metraj NexT s-a desfășurat anul acesta între 22 și 26 iunie și a cuprins, pe lângă proiecții convenționale și evenimente dedicate filmului în aer liber, în Parcul Tineretului și Grădina Botanică, dar și în locurile unde au existat cinematografe de cartier, în București.
 
Scurtmetrajul "The Disco Shines/ Discoteca strălucește", de Chema García Ibarra, coproducție Turcia-Spania, a obținut Trofeul Festivalului NexT. Filmul prezintă povestea a cinci prieteni care se pregătesc să petreacă, sâmbătă seara.
 
Premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai bună regie a fost câștigat de scurtmetrajul "Nyo wveta nafta" (regia: Ico Costa, Portugalia, Mozambic, 2017).
 
"The Burden/ Povara (regia: Niki Lindroth Von Bahr, sound-design: Hans Appelqvist — Suedia, 2017) este scurtmetrajul care și-a adjudecat Premiul "Andrei Toncu" pentru cel mai bun sunet.
 
În cadrul galei de premiere de luni, scurtmetrajul "Prima noapte", de Andrei Tănase (România, 2016) a primit premiul pentru cel mai bun film românesc.
 
Au fost acordate, de asemenea, două mențiuni speciale ale juriului, pentru "Sadhu in Bombay" (regia: Kabir Mehta — India, 2016) și pentru "Our Friend, the Moon/ Prietena noastră, luna" (regia: Velasco Broca — Spania, 2016).
 
"Red Light/Lumină roșie" (regia: Toma Waszarow — Bulgaria, Croația, 2016) a câștigat Premiul publicului pentru film străin, iar "Pipa, sexul și omleta", de Ana Maria Comănescu (România, 2016), a câștigat premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc.
 
Festivalul Internațional de Scurt și Mediu Metraj NexT a fost fondat în memoria regizorului Cristian Nemescu și a inginerului de sunet Andrei Toncu. 
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate