Romantic FM MENIU
Destinații de vacanță în top pentru 2017
Recomandari

Destinații de vacanță în top pentru 2017

26 Noiembrie
Iată lista, în ordine alfabetică: 
 
Anchorage din Statele Unite
Baja California din Mexic
Banff din Canada
Cantonul Uri din Elveția
Cartagina din Columbia
Parcurile naționale din centrul Indiei
Chengdu, China
Leagănul Omenirii din Africa de Sud
Pădurile tropicale din Ecuador
Finlanda
Georgia din Statele Unite
Insula Guadeloupe
Hamburg din Germania
Kauai din Hawaii, Statele Unite
Madrid din Spania
Malta
Marrakech din Maroc
Moscova din Rusia
Papua Noua Guinee
Seul din Coreea de Sud
Via Dinarica (Balcani) 
 
Revista National Geographic Traveler a publicat lista anuală cu cele mai bune destinații turistice din lume în 2017, scrie AFP, citată de Agerpres. Recomandările sunt împărțite pe trei categorii, orașe, natură și cultură. 
 
Potrivit editorilor publicației, insula Kauai ar fi destinația principală pentru categoria natură. Considerată o zonă paradisiacă din Hawaii, cu stânci înalte, cascade, păduri de mahon și peisaje luxuriante, insula Kauai a constituit decorul pentru 60 de producții cinematografice, inclusiv franciza 'Jurassic Park'.
 
Finlanda este recomandată datorită "liniștii". Cele 40 de parcuri naționale, 12 zone sălbatice și șase zone de drumeție sunt descrise drept "sanctuare ale celor care caută liniștea". 
In 2017, Finlanda va sărbători 100 de ani de independență marcată prin patru evenimente naționale "Zilele Naturii Finlandeze", câte unul pentru fiecare sezon.
 
Canada va sărbători si ea în 2017 cea de-a 150-a aniversare, iar editorii National Geographic Traveler au inclus Banff în lista cu cele 21 destinații recomandate, datorită crestelor sale montane, văilor și lacurilor cu nuanțe turcoaz.
 
Capitala Coreii de Sud, Seul, este o altă destinație de top pentru 2017, un loc ce "îl poate face chiar și pe cel mai călit rezident urban să se simtă ca un novice", scrie aceeași publicație. Cu o populație de 25 de milioane de locuitori, Seul pulsează de viață pe străzile sale, în piețe, zgârie-nori, palate, restaurante și magazine de modă.
 
Orașul Chengdu se află și el pe listă. Regiunea, recunoscută de UNESCO drept "Orașul gastronomiei", este celebră pentru preparatele tradiționale, precum rața afumată cu ceai, ma po tofu și pui kung pao.
 
Republica Malta se numără printre destinațiile culturale recomandate pentru anul viitor, datorită istoriei sale. "Dornică să ajungă în prim-plan pe scena mondială, această mică insulă din Marea Mediterană trece printr-o reinițializare ținând însă la patrimoniul său formidabil", scrie autoarea Lisa Abend. 

Anul viitor, în Malta vor fi organizate mai multe activități culturale, printre care se numără săptămâna Carnavalului, ce va avea loc în februarie, și mai multe weekend-uri prelungite ce vor celebra diverși sfinți de la sfârșitul lunii mai până în septembrie, cunoscute sub numele "festas". 

Importante sunt și concertul anual în aer liber "Isle of MTV", festivalul "Malta Music Week" din iunie. 
In plus, la începutul acestei luni, mii de cititori ai publicației Sport Diver Magazine au votat Malta drept a treia cea mai bună destinație pentru scufundări din lume, după Maldive și Egipt. (foto: shinsyoukaikan.com)
ÎNAPOISUS
Pentru a personaliza și îmbunătăți experiența dumneavoastră pe site-ul nostru, GRUPUL MEDIA CAMINA (G.M.C) utilizează fișiere de tip cookie. Prin continuarea navigării pe site sau prin apăsarea butonului “Am înțeles”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor primare și terțe. Mai multe informații găsiți în secțiunea Politica de Confidentialitate